Šparglji z jajčkom in karijem
Print Friendly, PDF & Email

Šparglji, ki jih imenujemo tudi beluši, so super živilo za razstrupljanje, saj odvajajo odvečno vodo iz telesa, krepijo naš imunski sistem ter čistijo kri. Vsebujejo veliko folne kisline, ki nas varuje pred srčnimi obolenji ter deluje preventivno pred rakom na debelem črevesu. Šparglji z jajčkom in karijem so hitro pripravljen obrok in si ga največkrat pripravimo za zajtrk. Vonj in okus orientalskih začimb dajejo piko na i okusnemu in slastnemu obroku. Privoščite si ga!

Šparglji z jajčkom in karijem – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • kuhalnica

Šparglji z jajčkom in karijem – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi.

  • 2-3 šparglji
  • 3-4 jajca
  • 1 žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • pol čajne žličke mletega karija (lahko tudi kurkuma)

Šparglji z jajčkom in karijem – postopek:

Šparglje operemo in osušimo, nato pa jih narežemo na kolobarje, široke en dober centimeter.

V ponvi segrejemo eno žličko maščobe. Uporabimo lahko tisto vrsto maščobe, ki jo uporabljamo tudi sicer. Jaz sem uporabila kokosovo olje. Na vročo maščobo stresemo na kolobarje narezane šparglje in jih pražimo dobrih 5 minut.

Dodamo 3 – 4 cela jajca.

Solimo in popramo po okusu. Dodamo pol čajne žličke karija v prahu. Po želji lahko dodamo tudi ščepec kurkume.

Počakamo, da se jajčka malo zapečejo, nato pa jih s kuhalnico nežno premešamo.

Postrežemo takoj. Serviramo na krožniku in na vrhu dodamo še nekaj listov sveže bazilike.

Dober tek!

Poskusite tudi umešana jajčka s šparglji in korenčkom. Če vam je všeč začimba kari, potem poskusite tudi karijev namaz in indijski riž s karijem.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor