Ovsene bananine palačinke brez glutena
Print Friendly, PDF & Email

Ovsene bananine palačinke so narejene brez glutena, zanje potrebujete samo tri glavne sestavine: banano, ovseno moko ter rastlinski napitek. Za mehkejše palačinke sem dodala še žličko jabolčnega kisa ter vinski kamen. Palačinke ne vsebujejo mlečnih izdelkov in so brez sladkorja. Tudi preliv sem naredila brez sladkorja.

Moj sin ima zelo rad palačinke in obožuje banane. Meni kot mami pa je pomembno, da so zdrave in seveda, da so narejene hitro. Za tiste, ki ne smete uživati glutena, bodite previdni, da kupite ovseno moko,  na kateri piše, da je brez glutena in da uporabite rižev ali mandljev napitek.

Bananino ovsene palačinke si naredite za zajtrk, saj vam res ne bodo vzele veliko časa.

Bananine ovsene palačinke brez glutena

Pripomočki za ovsene bananine palačinke

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine ovsene bananine palačinke

Za cca. 10 mini palačink (za 3 osebe):

  • 1 banana (cca. 100 g)
  • 100 g ovsene moke
  • 150 ml rastlinskega napitka (jaz sem uporabila rižev napitek)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • kokosovo olje za peko

Priprava ovsenih bananinih palačink

Banano olupim in jo z vilicami pretlačim.

Bananine ovsene palačinke brez glutena

Pretlačeni banani dodam še ovseno moko (če ovsene moke nimate, lahko zmeljete ovsene kosmiče), vinski kamen, sol, kis ter rastlinski napitek. Vse skupaj zmešam in pustim maso, da stoji 5 minut, da se vse poveže.

Bananine ovsene palačinke brez glutena

V ponvi stopim kokosovo olje in z žličko delam kupčke iz mase za palačinke. Ko se začnejo delati mehurčki na palačinki, jo obrnem in pečem še na drugi strani.

Bananine ovsene palačinke brez glutena

Enostavne bananine ovsene palačinke so narejene.

Bananine ovsene palačinke brez glutena

Dober tek!

Čez palačinke si lahko prelijete različne namaze, kot so: čokoladni namaz iz datljev in kakava ali čokoladno lešnikov namaz brez sladkorja.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor