Ovsena kaša
Ovsena kaša je zagotovo zajtrk prvakov. Okusna, nasitna in hranljiva jed vas bo napolnila z energijo za uspešen začetek dneva. Kaša je bogata z vlakninami, vitamini skupine B, minerali (zlasti cinkom in magnezijem) in beljakovinami. Ta odličen obrok lahko pripravite v manj kot 10 minutah.
Ovsena kaša – pripomočki:
- skodelica
- merilna posoda za tekočine
- kuhinjska tehtnica
- kozica
- kuhalnica
- jedilna žlica
Ovsena kaša – sestavine:
(za 2 osebi)
- 90 g ovsenih kosmičev
- 400 ml (rastlinskega) mleka
- 30 g rjavih rozin
- ščep cimeta
- jedilna žlica medu (po želji)
Ovsena kaša – priprava:
Odmerimo ovsene kosmiče in mleko ter oboje damo v kozico. Segrejemo do vretja in občasno premešamo.
Zmanjšamo temperaturo na srednjo vrednost in kuhamo še 5 minut. Občasno premešamo.
Kašo nadevamo v skledice. Preden jo postrežemo, jo posujemo s ščepom cimeta. Po želji jo dosladkamo z žlico medu ali drugim sladilom po želji. Izberemo čimbolj kvalitetno sladilo. Kaši lahko dodate tudi naribano jabolko, banano in drugo sadje.
Uživajte v okusih!