Mlečni riž s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Mlečni riž s čokolado je primeren za vse starostne skupine, saj ga obožujejo tako stari kot mladi. Priprava riža in čokolade je enostavna in hitra, pri izbiri je potrebno paziti, da izberemo okroglo zrnati riž ki vsebuje 75 – 78 % škroba, 7 % beljakovin, 0,5 % maščob in 0,4 % rudninskih snovi. Za čokolado, ki je prehrambeni izdelek, in je narejena iz kakava, pa je priporočljivo, da vsebuje  30 – do 35 % kakava.

Pripomočki za kuhanje mlečnega riža s čokolado:

  • lonec za kuhanje
  • merica za tekočino
  • tehtnica
  • krožnik
  • kuhalnica
  • skodelica
  • zajemalka
  • modelček za piškote
  • štedilnik

Sestavine za kuhanje mlečnega riža s čokolado:

Za štiri osebe:

  • 1000 ml mleka
  • 200 g riža (okroglo zrnatega)
  • sladkor za posipavanje po okusu in želji
  • čokolada v prahu po okusu
  • sol po okusu

Postopek za kuhanje mlečnega riža s čokolado:

Pripravimo si mleko in odtehtamo riž, ki ga bomo potrebovali. Če želimo odstraniti iz riža del škroba, riž speremo pod tekočo vodo.

Mleko zavremo, osolimo s ščepcem soli in med mešanjem vanj zakuhamo riž. Riž kuhamo na zmernem ognju najmanj 20 minut, čas kuhanja je odvisen tudi od vrste riža, zato obvezno preberite navodila za kuhanje, ki so na embalaži riža. Med kuhanjem moramo riž z mlekom večkrat premešati, da se ne prime dna lonca.

Kuhan mlečni riž naložimo v skodelico in ga po želji potresemo s sladkorjem.

Čokolado v prahu potresemo po mlečnemu rižu.

V veselje ljubiteljev mlečnega riža, pa za okrasitev skodelice mlečnega riža s čokolado v prahu lahko uporabimo tudi modele za peko piškotov in tako dobimo poljuben vzorček, ki bo razveselil najmlajše, pa tudi vse, ki so mladi po srcu.

Tudi mlečni zajtrk je dobrodošel za staro in mlado. Lučka Glaser

Priporočam ogled še ostalih mlečnih zajtrkov:

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki.Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor