Veganske pirine palačinke za najmlajše
Print Friendly, PDF & Email

Tisti, ki imate otroke, zagotovo poznate pesmico Pa-pa palačinke! Vedno, ko se s sinom voziva v vrtec, jo poslušava. Samo pri nas bi se tale pesmica glasila malo drugače. Nekako takole bi šla: pirina moka, ovsen napitek ter za okus še začimbe, kot sta cimet in vanilija v prahu.

Čez vikend vedno upam, da bom malo dlje spala, a kdor ima otroke ve, da otroci čez vikend bolj zgodaj vstanejo, kot za vrtec. Poznate to? Zato midva s sinom čez vikende ponavadi zjutraj skupaj pečeva palačinke. Sin zelo uživa, ko mi pomaga mešat maso. Največje veselje pa je, ko je velika palačinka oz. omleta pečena in lahko z modelčki za piškote iz nje izreže svoje najljubše oblike, kot so vlak, avto, kuža, ovca … Tako ga zelo hitro prepričam, da zjutraj vsaj nekaj poje. Ostanke od palačink ponavadi pojem jaz, tudi kakšnega kuža ali ovčko sem že pojedla in to je bil moj zajtrk in to odličen. Zato, četudi po letih ne spadate več med najmlajše, si vseeno lahko pripravite te okusne in rahle palačinke, saj boste v njih  uživali tudi tisti, ki ste mladi po srcu. 🙂

Naredite s svojimi otroki malo drugačne palačinke, saj jih boste s temi res navdušili. Naj sodelujejo pri pripravi, da bo vse skupaj še bolj zabavno. Palačinke so odlične z marmelado, še posebej poleg pašeta marmelada iz črnega ribeza in slivova marmelada s stevio.

Veganske pirine palačinke za najmlajše

Pripomočki za veganske pirine palačinke

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za veganske pirine palačinke

Za 1 otroka in 1 odraslega:

  • 300 ml moke
  • 300 ml ovsenega napitka
  • pol žličke vinskega kamna
  • ščepec soli
  • malo cimeta in vanilje v prahu
  • olje za peko (jaz sem uporabila kokosovo maščobo)

In še:

  • banana oz. sadje po želji, odlično se zraven poda tudi marmelada

Kako pripravim veganske pirine palačinke

Najprej odmerim moko, dodam vinski kamen ter premešam, nato dodam sol. Dolijem ovsen napitek in premešam z metlico. Dodam začimbe (cimet in vanilijo). Maso za palačinko lahko pustite par minut stati.

Ponev postavim na štedilnik in jo premažem s kokosovo maščobo ter počakam, da se malo segreje. Maso vlijem v ponev in jo pečem toliko časa, da se začnejo delati mehurčki. Ko je palačinka že skoraj pečena na zgornji strani, jo obrnem in še par minut pečem.

Ideja
Če imate modelčke, za izrezovanje piškotov, ki se jih lahko segreva, modelček položite v namaščeno in segreto ponev in maso za palačinko vlijte vanje. Tako, boste še spekli palačinke v obliki avtomobila, ovce, … Preden boste palačinko obrnili okoli, odstranite modelček in obrnite palačinko.

Palačinko prestavim na leseno desko ali večji krožnik. Sin že komaj čaka, da z modelčki za piškote izreže različne oblike palačink (najprej počakajte, da se palačinka malo ohladi).

vegaske pirine palačinke za najmlajše

Palačinke sin poje z banano ali marmelado. Zraven mu naredim še kakav ali pa rožičev napitek. Ostanke poje mamica. 🙂


Uživajte v zajtrku s svojimi otroci. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor