Veganski šmoren z rozinami
Print Friendly, PDF & Email

 Veganski šmoren ali cesarski praženec z rozinami je zelo okusen in nasiten zajtrk. Pri nas ga zelo radi jemo ob vikendih, ko imamo malo več časa za pripravo in, ko je zajtrk res umirjen in lahko počasi pojemo.

Veganski šmoren je narejen iz ovsenega mleka, pirine moke in rozin. Rozine so sladke tako, da ne potrebujete nobenega sladkorja. Kdor želi, si lahko doda še malo sladila. Za dodatek si jaz ponavadi narežem zraven še banano ter dodam sezonsko sadje oz. jagodičevje. Čez šmoren si posujem še kokosovo moko.

Poizkusite veganski šmoren z rozinami, saj verjamem, da vam bo všeč!

Pripomočki za veganski šmoren z rozinami:

  • posoda za mešanje
  • metlica
  • merilna žlička
  • tehtnica
  • žlička
  • ponev premera 24 cm
  • obračalka oz. lopatica

Sestavine za veganski šmoren z rozinami

Za 2 osebi:

  • 150 g pirine moke
  • 300 ml ovsenega napitka
  • pol žličk vinskega kamna
  • ščepec soli
  • po želji sladilo
  • pol žličke vanilje v prahu (lahko tudi vaniljev sladkor)
  • pest rozin
  • kokosova maščoba oz. olje za peko

In po želji še:

  • jagodičevje
  • banana
  • kokosova moka

Kako pripravim veganski šmoren z rozinami

Vse suhe sestavine odmerim v posodo (vinskega kamna ne smemo dati hkrati s soljo) ter dolijem ovsen napitek. Vse skupaj zmešam z metlico. Ponev premažem s kokosovo maščobo (ali drugo maščobo, ki jo uporabljate za peko), počakam, da se malo segreje in vanjo zlijem pripravljeno maso. Omleto pečem toliko časa, da se pričnejo delati mehurčki (cca. 5 minut) in, da je zgoraj že skoraj pečena. Obrnem še enkrat in še par minut pečem.

Omleto obrnem nazaj na prvo stran, saj jo bom tako malo lažje razkosala ter jo s plastično ali leseno lopatico razkosam tako kot je vidno na sliki, da dobim šmoren. Šmoren še malo popečem v posodi.

Nasvet avtorice
Veganski šmoren je narejen brez jajc, zato ga bo mogoče težje razkosati. Da vam bo lažje, si ga lahko preložite na krožnik ter ga narežete na koščke in ga potem še malo popecite (okoli 1 minute).

Veganskemu šmornu okus popestri še banana in razno jagodičevje, ki ga po želji lahko posujemo čez.

veganski šmoren z rozinami

Želim vam lep začetek dneva in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 3.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor