Brezglutenska češnjeva omleta
Češnjeva omleta vam bo obogatila zajtrk in vas nasitila. Recept je enostaven in hiter, saj za njega potrebujete samo nekaj sestavin, med njimi čičerikino ter brezglutensko moko in mandljev napitek in seveda češnje. Omleta je tako narejena brez glutena, jajc in mlečnih izdelkov. V omleto lahko vmešate tudi drugo sadje, kot so jagode, borovnice ali slive.
Naredite si jo za zajtrk in jo namažite z domačimi namazi. Lahko jo tudi prepognete in prelijete z javorjem sirupom in potresete s kokosovo moko – božansko. 🙂
Pripomočki za brezglutensko češnjevo omleto
- ponev (24 cm)
Sestavine za brezglutensko češnjevo omleto:
Za 1 omleto:
- 60 g čičerikine moke
- 30 g brezglutenske moke
- 180 ml mandljevega napitka
- 1 žlička vinskega kamna
- 1/2 vanilije v prahu
- ščepec soli
- 5 češenj ali drugega sadja
- kokosovo olje za peko
Priprava brezglutenske češnjeve omlete
V posodi zmešam obe moki, dodam in vmešam mandljev napitek, vanlijo v prahu, sol ter vinski kamen. Maso pustim, da stoji cca. 5 minut.
V ponvi stopim kokosovo olje ter počakam, da se ponev ogreje, nato vanjo ulijem maso. Na omleto potresem izkoščičene češnje, lahko tudi drugo sadje. Omleta se na nižji temperaturi peče 5 – 7 minut, toliko da se spodaj lepo zapeče, nato jo obrnem in pečem še par minut na drugi strani.
Omleto sem namazala s kokosovim jogurtom in domačo marmelado iz črnega ribeza.
Dober tek!
Omleto lahko namažete z domačo marmaledo iz črnega ribeza ali pa s čokoladno lešnikovim namazom brez sladkorja.