Ameriške palačinke z borovnicami (veganske)
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma obožujemo vse vrste palačink ali vafljev. Tokrat sem se lotila ameriških palačink z borovnicami, ki so res mehke in odlične za zajtrk. Ker ne vsebujejo jajc ali mlečnih izdelkov, so namenjene vsem, ki tega ne smejo ali želijo uživati.

Ameriške palačinke ponudim z veganskim jogurtom ali pa si jih namažem z rožičevim namazom z lešniki.  Poleg seveda pašejo tudi borovnice ali malo borovničeve marmelade.

Pripomočki za ameriške palačinke z borovnicami:

  • posoda za mešanje
  • merilna posoda
  • tehtnica
  • žlička
  • metlica za mešanje
  • ponev (premera 24 cm ali 26 cm)
  • obračalka za palačinke
  • zajemalka

Sestavine za ameriške palačinke z borovnicami

Za cca. 6 ameriških palačink

  • 90 g pirine moke
  • 200 ml ovsenega napitka
  • 30 g borovnic (svežih ali zamrznjenih – zamrznjene je potrebno prej odtajati)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • ščepec soli

In še:

  • kokosovo olje za peko

In za dekoracijo:

  • nekaj borovnic
  • veganski jogurt

Kako pripravim ameriške palačinke z borovnicami

Če uporabljate zamrznjene borovnice jih pred pripravo mase odtajajte.

V posodo nalijem ovsen napitek ter ga z metlico zmešam tako, da se začne penit. Počasi mu dodajam moko ter viski kamen, sol in vse skupaj zmešam. Maso še enkrat malo premešam z metlico in ji dodam borovnice, ki jih na rahlo premešam. Zaradi soka, ki ga spustijo borovnice, se masa obarva nekoliko vijolično.

V ponev dam malo kokosovega olja ali olja za peko in, ko je ponev dovolj segreta, z zajemalko zajemam maso in jo prelijem na pekač. Delam manjše kupčke (jaz sem jih naredila 4). Palačinke pečem cca. 3 – 5 minut oz. toliko časa, da se začnejo zgoraj na palačinki vsaj malo delati mehurčki. Palačinke obrnem in jih pečem še kake 2-3 minute.

Ameriške palačinke z borovnicami ponudim z veganskim jogurtom in borovnicami.

Lep začetek dneva vam želim in dober tek!

Tukaj si lahko pogledate še ostale moje ideje za zajtrke:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor