Ameriške palačinke z borovnicami (veganske)
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma obožujemo vse vrste palačink ali vafljev. Tokrat sem se lotila ameriških palačink z borovnicami, ki so res mehke in odlične za zajtrk. Ker ne vsebujejo jajc ali mlečnih izdelkov, so namenjene vsem, ki tega ne smejo ali želijo uživati.

Ameriške palačinke ponudim z veganskim jogurtom ali pa si jih namažem z rožičevim namazom z lešniki.  Poleg seveda pašejo tudi borovnice ali malo borovničeve marmelade.

Pripomočki za ameriške palačinke z borovnicami:

  • posoda za mešanje
  • merilna posoda
  • tehtnica
  • žlička
  • metlica za mešanje
  • ponev (premera 24 cm ali 26 cm)
  • obračalka za palačinke
  • zajemalka

Sestavine za ameriške palačinke z borovnicami

Za cca. 6 ameriških palačink

  • 90 g pirine moke
  • 200 ml ovsenega napitka
  • 30 g borovnic (svežih ali zamrznjenih – zamrznjene je potrebno prej odtajati)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • ščepec soli

In še:

  • kokosovo olje za peko

In za dekoracijo:

  • nekaj borovnic
  • veganski jogurt

Kako pripravim ameriške palačinke z borovnicami

Če uporabljate zamrznjene borovnice jih pred pripravo mase odtajajte.

V posodo nalijem ovsen napitek ter ga z metlico zmešam tako, da se začne penit. Počasi mu dodajam moko ter viski kamen, sol in vse skupaj zmešam. Maso še enkrat malo premešam z metlico in ji dodam borovnice, ki jih na rahlo premešam. Zaradi soka, ki ga spustijo borovnice, se masa obarva nekoliko vijolično.

V ponev dam malo kokosovega olja ali olja za peko in, ko je ponev dovolj segreta, z zajemalko zajemam maso in jo prelijem na pekač. Delam manjše kupčke (jaz sem jih naredila 4). Palačinke pečem cca. 3 – 5 minut oz. toliko časa, da se začnejo zgoraj na palačinki vsaj malo delati mehurčki. Palačinke obrnem in jih pečem še kake 2-3 minute.

Ameriške palačinke z borovnicami ponudim z veganskim jogurtom in borovnicami.

Lep začetek dneva vam želim in dober tek!

Tukaj si lahko pogledate še ostale moje ideje za zajtrke:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor