Vroči čili s kremnim sirom in slanino
Print Friendly, PDF & Email

Čili se odlično znajde prav v vseh situacijah, pa naj bo kot priloga pri narezku, mogoče vložen v kis, sušen, zdrobljen v posip, skuhan v čudovite omake, dodatek na pici, v golažu, pasulju, na burgerju …, vedno poskrbi za prav posebno vzdušje. Vroči čili s kremnim sirom in slanino, ki ga popečemo na žaru ali v pečici na programu žar, je odličen in nadvse okusen. Nežno polnilo kremnega sira, hrustljavo popečena slanina in pikantnost čilija zaokrožita čudovite okuse in arome.

vroci-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-5

Vroči čili s kremnim sirom in slanino – pripomočki:

  • nož
  • lesena deska
  • žlička
  • pekač
  • peki papir

Vroči čili s kremnim sirom in slanino – sestavine:

  • čiliji – izberemo jih glede na obliko in na moč pekočine
  • kremni sir philadelphia ali podoben
  • rezine hamburške slanine (lahko tudi panceta, pršut …)

Količin ne navajam, ker količina sira je odvisna od oblike, velikosti in količine čilija. Rezin slanine pa potrebujemo toliko, kot imamo polovic čilijev.

Vroči čili s kremnim sirom in slanino –  postopek:

Izberemo takšne čilije, ki nam ustrezajo po okusu in količini kapsaicina. Tudi oblika je pomembna, ki naj bo takšna, da jih bomo lahko polnili in ovili s slanino. Če bomo vroče čilije s kremnim sirom in slanino postregli ljudem, ki ne prenesejo pekočine, izberemo manj pekoče kot npr.: jalapeno, anaheim, makedonska vezena paprika … Pri manj pekočih čilijih je prednost v tem, da nas ne pečejo zelo in tako lahko v ustih razvijemo vse okuse in arome. Lahko pa izberemo nekaj manj in nekaj zelo pekočih in na ta način zadovoljimo različne okuse in želje.

vroci-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-7

Čilije prerežemo po polovici in odstranimo semenke in izrežemo žilice. Če bomo uporabili bolj pekoče sorte čilijev, pri tem delu nadenemo rokavice, pri blagih sortah niso potrebne.

vroci-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-1

S pomočjo žličke prepolovljene čilijev napolnimo s kremnim sirom in vsakega posebej ovijemo s trakom slanine (ali pancete, pršutom …)

vroci-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-2

Tako “oblečene” čilije lahko popečemo na odprtem žaru, če pa to ni mogoče, jih zložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in jih opečemo v pečici na žar programu, na 200 stopinj Celzija cca. 25 minut oz. odvisno od pečice in čilijev.

popecen-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-3

Ravno prav zapečene vroče čilije s kremnim sirom in prijetno hrustljavo slanino ponudimo kot prilogo na pikniku ali ob različnih priložnostih.

vroci-cili-s-kremnim-sirom-in-slanino-4Dober tek!

Dodaj odgovor