Polnjeni češnjevi paradižniki
Zelo atraktivna in božansko dobra jed so polnjeni češnjevi paradižniki, za izdelavo katerih ne potrebujemo dosti kuharskega znanja – potrebno pa je malo potrpežljivosti pri izdolbljanju mini paradižnikov.
Vendar bo ves naš trud poplačan ob začudenem pogledu jedcev, ko bomo jed servirali na mizo.
Pripomočki za polnjene paradižnike:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za polnjene češnjeve paradižnike:
Za 2 osebi:
- skledica češnjevih paradižnikov
- 150 g kremnega sira
- sol
- poper
- par listov bazilike
- mleta rdeča paprika za posip (opcijsko)
Postopek za polnjene paradižnike:
Češnjeve paradižnike najprej operemo, očistimo pecljev in osušimo. Če imamo izbiro, izberemo malenkost večje plodove, saj jim bo dosti lažje čistiti notranjost. Če izberemo res drobne plodove, bo to čiščenje težje.
Sedaj vsakemu paradižniku z zelo ostrim nožem odrežemo vrh – kapico.
Nož naj bo res oster, saj bo le teko ostal zgornji rob lepo gladek in privlačen na oko.
Sedaj ali s pomočjo majhnega noža, čajne žličke ali majhnih kuhinjskih škarij (kar nam je najbolj “na roko”) izdolbemo notranjost paradižnika. Torej semena z notranjo pregrado.
Izdolbene češnjeve paradižnike odlagamo na krožnik ali pladenj. Saj moramo najprej izdolbsti vse plodove, šele nato se bomo lotili polnjenja.
Ko smo izdolbli vse paradižnike, naredimo namaz. Namaz je pravzaprav lahko narejen čisto po naših željah. Jaz sem dala kremni sir, narezala malo sveže bazilike, dodala sol in poper ter vse dobro premešala.
Nadev damo v slaščičarsko dresirno vrečko, saj je izgled nabrizganega nadeva lepši. Če pa dresirne vrečke nimamo, pa lahko nadev razporedimo v izdolbene paradižnike tudi z malo čajno žličko.
Polnjeni češnjevi paradižniki se lahko postrežejo takoj po izdelavi, prav tako pa se lahko shranijo v hladilnik, kjer brez problema počakajo en dan.
Postrežemo jih pri zajtrku ali malici. So krasna predjed pri kosilu ali lahka večerja. Prav tako naredijo krasen izgled, če jih dodamo k sirnim, kot mesnim narezkom.
Dober tek 🙂