Slastna pečena paprika z jajcem
Ko si zaželimo nekaj okusnega in hitro pripravljenega si pripravimo slastno pečeno papriko z jajcem. Pečena paprika z jajcem je zelo sočna in nasitna jed. Lahko je prigrizek, lahka večerja, ali krepak zajtrk. 🙂 Poskusite, enostavno je!
Pečena paprika z jajcem – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- deska za rezanje
- manjši pekač
- papir za peko
- nož
Pečena paprika z jajcem – sestavine:
(Za 2 osebi)
- 1 velika rdeča paprika
- 2 jajci
- 4-6 rezin slanine ali šunke
- sol in poper po okusu (lahko tudi ostale začimbe)
- tekoča voda za pranje
Pečena paprika z jajcem – postopek:
Najprej prižgemo pečico, nastavimo jo na 190 °C. Papriko operemo in jo vzdolžno prerežemo na pol, tako da dobimo 2 približno enaki polovici.
Z nožem nato odstranimo zelene dele in semena. Pazimo, da paprike ob zelenem delu ne zarežemo preveč, ker nam mora služiti kot skodelica, tako da nikjer ne pušča.
Polovici rahlo solimo in ju položimo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Nato vzamemo rezine slanine, ali šunke in v vsako polovico položimo, ter potlačimo po 2 ali 3 rezine.
Ko se je pečica ogrela, pekač potisnemo v pečico in polovici paprik s slanino ali šunko, pečemo 10-12 minut. Po pretečenem času, ko so se rezine slanine, oz. šunke že lepo zapekle, pekač vzamemo iz pečice. Pečico pustimo prižgano.
V vsako polovico ubijemo eno jajce, pazimo da nam rumenjak ne poči. Jajce po vrhu le še solimo, popramo, ali začinimo po okusu.
Pekač potisnemo nazaj v pečico in pečemo še 7-10 minut. Odvisno od tega kako vam je všeč. Po sedmih minutah je rumenjak še tekoč, nato že rahlo zakrkne.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah