Sirova pita s čemažem
Print Friendly, PDF & Email

Sirova pita s čemažem je okusen prigrizek, ali večerja, s kančkom zelenjave in čemaža. Ljubitelji topljenega in zapečenega sira bodo zadovoljni! Priprava je zelo enostavna in hitra, pripravi jo lahko čisto vsak! 😀 Poskusite!

sirova-pita-s-cemazem-8

Sirova pita s čemažem – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • okrogel pekač (premera 24-26 cm)
  • žlica ali kuhalnica
  • ribežen
  • deska za rezanje
  • nož

Sirova pita s čemažem – sestavine:

(za 3-4 osebe)

  • šopek čemaža (cca. 35 g)
  • 1/2 večje paprike (katere koli barve)
  • 2 žlici indijskega trpotca (lahko ga zamenjate z moko)
  • sol in poper po okusu
  • 2 jajci
  • 150 g naribanega trdega sira (ementalec, gavda … )
  • 10 žlic mleka
  • žlička masla za namastitev pekača

Sirova pita s čemažem – postopek:

Najprej prižgemo pečico, ki jo nastavimo na 180 °C. Čemaž operemo in osušimo. Na deski za rezanje ga narežemo na cca. pol cm široke trakove.

sirova-pita-s-cemazem

Papriko prav tako operemo, odstranimo ji semena in jo narežemo na manjše koščke. Vse sproti stresamo v skledo.

sirova-pita-s-cemazem-1

Nato v skledo dodamo še jajce, indijski trpotec, solimo in popramo, ter dodamo mleko.

sirova-pita-s-cemazem-2

Z žlico zmes premešamo in dodamo še drugo jajce, ter zopet premešamo.

sirova-pita-s-cemazem-3

V skledo naribamo še sir, ter zopet dobro premešamo.

sirova-pita-s-cemazem-5

Pekač namastimo in maso s pomočjo žlice ali kuhalnice, enakomerno razporedimo po pekaču.

sirova-pita-s-cemazem-6

Pekač potisnemo v pečico in pito pečemo 20-25 minut, pri 180 °C. Odvisno koliko bi radi, da je zapečena.

sirova-pita-s-cemazem-7

Ko je pečena, jo režemo na poljubne rezine ali kose.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor