Sirova pita s čemažem
Sirova pita s čemažem je okusen prigrizek, ali večerja, s kančkom zelenjave in čemaža. Ljubitelji topljenega in zapečenega sira bodo zadovoljni! Priprava je zelo enostavna in hitra, pripravi jo lahko čisto vsak! 😀 Poskusite!
Sirova pita s čemažem – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- skleda
- kuhinjska tehtnica
- okrogel pekač (premera 24-26 cm)
- žlica ali kuhalnica
- ribežen
- deska za rezanje
- nož
Sirova pita s čemažem – sestavine:
(za 3-4 osebe)
- šopek čemaža (cca. 35 g)
- 1/2 večje paprike (katere koli barve)
- 2 žlici indijskega trpotca (lahko ga zamenjate z moko)
- sol in poper po okusu
- 2 jajci
- 150 g naribanega trdega sira (ementalec, gavda … )
- 10 žlic mleka
- žlička masla za namastitev pekača
Sirova pita s čemažem – postopek:
Najprej prižgemo pečico, ki jo nastavimo na 180 °C. Čemaž operemo in osušimo. Na deski za rezanje ga narežemo na cca. pol cm široke trakove.
Papriko prav tako operemo, odstranimo ji semena in jo narežemo na manjše koščke. Vse sproti stresamo v skledo.
Nato v skledo dodamo še jajce, indijski trpotec, solimo in popramo, ter dodamo mleko.
Z žlico zmes premešamo in dodamo še drugo jajce, ter zopet premešamo.
V skledo naribamo še sir, ter zopet dobro premešamo.
Pekač namastimo in maso s pomočjo žlice ali kuhalnice, enakomerno razporedimo po pekaču.
Pekač potisnemo v pečico in pito pečemo 20-25 minut, pri 180 °C. Odvisno koliko bi radi, da je zapečena.
Ko je pečena, jo režemo na poljubne rezine ali kose.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah