Pica s polnjenim robom
Pogosto doma naredimo pico za večerjo malico ali kosilo a se velikokrat zgodi, da robovi pice ostanejo na krožniku. So suhi in niti približno tako dobri kot sredinski del pice. Predlagam, da poskusite robove pice napolniti po tem receptu.
Pica s polnjenim robom – pripomočki:
- okrogli pekač za pico
- valjček za valjanje testa
- jušna žlica
- mala žlička
- posoda za mešanje testa ali kruhomat
- pečica
Pica s polnjenim robom – sestavine:
Sestavine zadostujejo za 6 oseb (obrokov).
Za testo:
- 330 ml vode
- 3 jušne žlice olivnega olja
- 2 male ravne žličke soli
- 600 g gladke bele moke
- 2 1/2 jušni žlici sladkorja
- 1 suhi kvas
Za nadev:
- sestavine za nadev (sir, šunka gobice, kečap, origano)
- 500 g ribanega sira za robove pice
Pica s polnjenim robom – postopek:
Sestavine za pripravo testa damo v posodo, dobro pregnetemo, da testo postane gladko in pustimo, da na toplem vzhaja vsaj 40 minut.
Če imate kruhomat lahko iz naštetih sestavin naredite testo tudi v njem in s tem prihranite čas. Ko poteče 40 minut testo razdelimo na polovico in ga z valjarjem razvaljamo na pomokani površini.
Dobiti moramo 2 okrogla dela, katere velikost pokriva dno in robove okroglega pekača. Pekač premažemo z oljem in postavimo testo tako, da gleda čez njegove robove.
Premažemo testo z malo olja in kečapa. Ribani sir za pico (polovico vrečke) postopoma stresamo po robu pekača in pokrivamo s testom, ki gleda preko robov.
Ko je rob napolnjen in pokrit z testom ga še z vilico narahlo pritrdimo k sredinskemu delu pice.
Napolnimo pico sestavinami po želji. Npr.: sir, kečap, origano, gobice in postavimo v segreto pečico na 180°C za 25 minut.
Postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa.
Dober tek!