Pica s polnjenim robom
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto doma naredimo pico za večerjo malico ali kosilo a se velikokrat zgodi, da robovi pice ostanejo na krožniku. So suhi in niti približno tako dobri kot sredinski del pice. Predlagam, da poskusite robove pice napolniti po tem receptu.

Pica s polnjenim robom

Pica s polnjenim robom – pripomočki:

  • okrogli pekač za pico
  • valjček za valjanje testa
  • jušna žlica
  • mala žlička
  • posoda za mešanje testa ali kruhomat
  • pečica

Pica s polnjenim robom – sestavine:

Sestavine zadostujejo za 6 oseb (obrokov).

Za testo:

  • 330 ml vode
  • 3 jušne žlice olivnega olja
  • 2 male ravne žličke soli
  • 600 g gladke bele moke
  • 2 1/2 jušni žlici sladkorja
  • 1 suhi kvas

Za nadev:

  • sestavine za nadev (sir, šunka gobice, kečap, origano)
  • 500 g ribanega sira za robove pice

Pica s polnjenim robom – postopek:

Sestavine za pripravo testa damo v posodo, dobro pregnetemo, da testo postane gladko in pustimo, da na toplem vzhaja vsaj 40 minut.

Pica s polnjenim robom

Pica s polnjenim robom

Če imate kruhomat lahko iz naštetih sestavin naredite testo tudi v njem in s tem prihranite čas. Ko poteče 40 minut testo razdelimo na polovico in ga z valjarjem razvaljamo na pomokani površini.

Pica s polnjenim robom

Pica spolnjenim robom

Dobiti moramo 2 okrogla dela, katere velikost pokriva dno in robove okroglega pekača. Pekač premažemo z oljem in postavimo testo tako, da gleda čez njegove robove.

Pica s polnjenim robom

Premažemo testo z malo olja in kečapa. Ribani sir za pico (polovico vrečke) postopoma stresamo po robu pekača in pokrivamo s testom, ki gleda preko robov.

Pica s polnjenim robom

Ko je rob napolnjen in pokrit z testom ga še z vilico narahlo pritrdimo k sredinskemu delu pice.

Pica s polnjenim robom

Napolnimo pico sestavinami po želji. Npr.: sir, kečap, origano, gobice in postavimo v segreto pečico na 180°C za 25 minut.

Pica spolnjenim robom

Pica s polnjenim robom

Postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor