Lepinje Margerita
Print Friendly, PDF & Email

Lepinje so tiste, ki nikoli ne razočarajo. Vendar zakaj jih ne bi malo nadgradili in presenetili naše jedce? Poskusite jih narediti po tem receptu. Uspeh zagotovljen.

lepinje-margerita-7

Lepinje Margerita – pripomočki:

  • posodo za testo
  • skodelica
  • vilica
  • žlica
  • pekač
  • nož
  • ribež

Lepinje Margerita – sestavine:

Testo:

  • 500 g gladke moke
  • 1 vrečica suhega kvasa ali pol kocke svežega
  • 250 ml vode
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli

Nadev:

  • 180 ml navadnega čvrstega jogurta
  • 1 jajce
  • sveža bazilika
  • 100 g sira

Lepinje Margerita – postopek:

Moko presejemo v posodo v kateri bomo mesili testo in dodamo suhi kvas, sladkor, sol, jajce, olje in ob dolivanju vode povezujemo sestavine. Sestavine zamesimo v testo, ki naj bo še dovolj mehko, vendar se ne sme več prijemati prstov. Če bomo uporabili sveži kvas, moramo narediti najprej kvasec. Testo naj počiva in vzhaja cca. 1 uro.

lepinje-margerita-1

Med tem časom pripravimo nadev in sicer v skodelico ubijemo jajce in ga razžvrkljamo. Dodamo jogurt in nasekljano baziliko in z mešanjem sestavine povežemo.

lepinje-margerita-2Vzhajano testo ponovno na hitro premesimo in razdelimo na 12 kosov. Na pomokanem pultu s prsti oblikujemo lepinje.

lepinje-margerita-3Lepinje zložimo na pekač obložen s peki papirjem in na vsako damo po 2 žlici premaza iz jogurta in po vrhu potresemo z naribanim sirom.

lepinje-margerita-4

lepinje-margerita-5

lepinje-margerita-6

Lepinje pečemo v pečici ogreti na 220 stopinj Celzija 12 minut.

lepinje-margerita-7

Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor