Lepinje Margerita
Lepinje so tiste, ki nikoli ne razočarajo. Vendar zakaj jih ne bi malo nadgradili in presenetili naše jedce? Poskusite jih narediti po tem receptu. Uspeh zagotovljen.
Lepinje Margerita – pripomočki:
- posodo za testo
- skodelica
- vilica
- žlica
- pekač
- nož
- ribež
Lepinje Margerita – sestavine:
Testo:
- 500 g gladke moke
- 1 vrečica suhega kvasa ali pol kocke svežega
- 250 ml vode
- 1 jajce
- 3 žlice olja
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
Nadev:
- 180 ml navadnega čvrstega jogurta
- 1 jajce
- sveža bazilika
- 100 g sira
Lepinje Margerita – postopek:
Moko presejemo v posodo v kateri bomo mesili testo in dodamo suhi kvas, sladkor, sol, jajce, olje in ob dolivanju vode povezujemo sestavine. Sestavine zamesimo v testo, ki naj bo še dovolj mehko, vendar se ne sme več prijemati prstov. Če bomo uporabili sveži kvas, moramo narediti najprej kvasec. Testo naj počiva in vzhaja cca. 1 uro.
Med tem časom pripravimo nadev in sicer v skodelico ubijemo jajce in ga razžvrkljamo. Dodamo jogurt in nasekljano baziliko in z mešanjem sestavine povežemo.
Vzhajano testo ponovno na hitro premesimo in razdelimo na 12 kosov. Na pomokanem pultu s prsti oblikujemo lepinje.
Lepinje zložimo na pekač obložen s peki papirjem in na vsako damo po 2 žlici premaza iz jogurta in po vrhu potresemo z naribanim sirom.
Lepinje pečemo v pečici ogreti na 220 stopinj Celzija 12 minut.
Dober tek!