Kuhana (in popečena) sladka koruza
Kuhana sladka koruza je hitro in enostavno pripravljena in je v času mlade sladke koruze pri nas pogosto na meniju, saj jo obožujemo vsi. Kuhano koruzo si lahko po želji še malo popečemo na maslu. V obeh primerih je odlična.
Pripomočki za kuhano koruzo
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za kuhano koruzo
- koruzni storži – poljubna količina
- sol po okusu
- košček masla (če boste koruzo nato še popekli)
Priprava kuhane sladke koruze
Koruzne storže najprej očistimo, odstranimo laske in ovoj (liste).
Storže damo v primerno veliko posodo in zalijemo z vodo. Pokrijemo posodo in pristavimo na štedilnik. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo na štedilniku in koruzne storže kuhamo približno 15 minut. Kuhani spremenijo barvo – postanejo bolj rumeni. Kuhano koruzo s pomočjo prijemalke vzamemo iz vrele vode in položimo na krožnik.
Počakamo, da se toliko ohladi, da jo bomo lahko prijeli v roke in pojedli, pred tem si jo po okusu in želji še posolimo. Če pa jo želimo še malo obogatiti, v ponvi stopimo košček masla (za tri velike koruzne storže sem uporabila cca. 15 g masla) in na hitro z vseh strani popečemo kuhano koruzo (obračamo s prijemalko).
Primerno ohladimo, po okusu in želji posolimo in pojemo.
Naj vam tekne!
Ljubitelji mlade oziroma sladke koruze pa poskusite tudi pečeno sladko koruzo s česnom.