Kuhana (in popečena) sladka koruza
Print Friendly, PDF & Email

Kuhana sladka koruza je hitro in enostavno pripravljena in je v času mlade sladke koruze pri nas pogosto na meniju, saj jo obožujemo vsi. Kuhano koruzo si lahko po želji še malo popečemo na maslu. V obeh primerih je odlična.

Kuhana sladka koruza

Pripomočki za kuhano koruzo

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za kuhano koruzo

  • koruzni storži – poljubna količina
  • sol po okusu
  • košček masla (če boste koruzo nato še popekli)

Priprava kuhane sladke koruze

Koruzne storže najprej očistimo, odstranimo laske in ovoj (liste).

Kuhana sladka koruza

Storže damo v primerno veliko posodo in zalijemo z vodo. Pokrijemo posodo in pristavimo na štedilnik. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo na štedilniku in koruzne storže kuhamo približno 15 minut. Kuhani spremenijo barvo – postanejo bolj rumeni. Kuhano koruzo s pomočjo prijemalke vzamemo iz vrele vode in položimo na krožnik.

Počakamo, da se toliko ohladi, da jo bomo lahko prijeli v roke in pojedli, pred tem si jo po okusu in želji še posolimo. Če pa jo želimo še malo obogatiti, v ponvi stopimo košček masla (za tri velike koruzne storže sem uporabila cca. 15 g masla) in na hitro z vseh strani popečemo kuhano koruzo (obračamo s prijemalko).

Kuhana sladka koruza

Primerno ohladimo, po okusu in želji posolimo in pojemo.

Kuhana sladka koruza

Naj vam tekne!

Ljubitelji mlade oziroma sladke koruze pa poskusite tudi pečeno sladko koruzo s česnom.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor