Sladka koruza s česnom iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Topli večeri, ko smo sedeli ob ognju in v rokah držali vsak svojo palico, na kateri smo imeli nataknjen koruzni storž in ga držali nad ognjem, da se je spekel …  Oh spomini. Takšni večeri so bili vedno prijetni, polni smeha in okusne koruze. Dejstvo je, da je na palico nataknjen koruzni storž, ki ga spečemo nad ognjem najboljši. Je že tako, da dim, ogenj naredita svoje.
A tudi sladka koruza, ki jo spečemo v pečici, ji dodamo maslo, česen, sol je … mmmmm! Zelo dobra. In, če niste ljubitelji česna, ga lahko izpustite.

Pripomočki za sladko koruzo s česnom iz pečice

  • pekač
  • papir za peko
  • pečica
  • prijemalka
  • nožek

Sestavine za sladkor koruzo s česnom iz pečice

Za 3 koruzne storže:

  • 3 storži mlade, sladke koruze
  • 60-70 g masla
  • sol po okusu
  • 1/2 čajne žličke posušenega česna ali 2-3 stroki svežega česna

Priprava sladke koruze s česnom iz pečice

Pečico vklopimo in nastavimo na 200 °C (klasična peka, brez ventilacije).
Koruznim storžem odstranimo listje in laske. Pri tem opravilu smo kar se da temeljiti. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.

Na vsak storž položimo nekaj rezin masla. Začinimo s soljo in mletim česnom. Če uporabite svež česen, ga olupite in stisnite s pomočjo stiskača za česen ali pa ga res na drobno nasekljajte.

Potisnemo v pečico, ki se je medtem že ogrela na 200 °C  (klasično) in pečemo 10-15 minut. Po tem času s pomočjo prijemalke storže obrnemo in pečemo še 15 minut. Po 15 minutah storže ponovno obrnemo in postopek ponovimo in tako pečemo še približno 15 minut.

Po tem času je sladka koruza s česnom pečena in že jo lahko vzamemo s pekača (previdno, s pomočjo prijemalk) in serviramo na krožniku, ko pa se malo ohladi, storž enostavno primemo v roke in … Njam!

Uživajte v okusu sladke koruze s česnom, ki je lahko malica ali pa večerja.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor