Jesensko zeliščno maslo
S svojo barvitostjo in aromo bo jesensko zeliščno maslo popestrilo vaše jedi in vam s svojim antiseptičnim delovanjem pomagalo v boju proti mikrobom. Jesensko zeliščno maslo vsebuje zadnje sveže začimbnice in cvetice, ki nam jih ponuja narava da bi nam pomagala dvigniti odpornost v zimskih dneh. Črna bazilika ter listi in cvetovi kapucinke vam bodo dodala tudi nekaj žive energije. Okusno in aromatično maslo prija kar tako z rezino popečenega kruha ali kot dodatek mesnim in zelenjavnim jedem.
Jesensko zeliščno maslo – pripomočki:
- nož za sekljanje
- deska
- posoda za pripravo jesenskega zeliščnega masla
- pripomoček za mešanje
- gospodinjska folija
Jesensko zeliščno maslo – sestavine:
- 250 g surovega masla
- 4 vejice sveže črne bazilike
- velik šopek listov in cvetov kapucinke
- sol po okusu
Jesensko zeliščno maslo – postopek priprave:
Drobno sesekljajte 4 vejice sveže črne bazilike in velik šopek listov in cvetov kapucinke. Zelišč v maslu ni nikoli preveč.
V skodelico za pripravo jesenskega zeliščnega masla dajte 250 g surovega masla sobne temperature. K maslu stresite sesekljana zelišča in dodajte sol po okusu.
Sestavine dobro premešajte.
Za potešitev radovednosti odrežite in prepecite rezino izbranega kruha ter jo namažite z pripravljenim jesenskim zeliščnim maslom in poskusite.
Odrežite kos prozorne gospodinjske folije ter nanjo predevajte jesensko zeliščno maslo.
S pripomočkom za mešanje ali nožem oblikujte podolgovato štručko.
Štručko zavijte in folijo na koncih zvijte kot papir bombona. Tako pripravljeno zeliščno maslo shranite v hladilniku in ga porabite v naslednjih dneh. V zamrzovalniku pa ga lahko hranite še naslednje 3 mesece.
Jesensko zeliščno maslo je uporabno za začinjanje zrezkov, kuhanega krompirja v oblicah in kot dodatek jedem po vaši izbiri.