Drobnjakovi polžki
Print Friendly, PDF & Email

Drobnjakovi polžki so slano pecivo iz vlečenega testa nadevanega z skuto, kislo smetano in drobnjakom. So zelo okusni in spominjajo na burek, toda drobnjakovi polžki so obogateni z drobnjakom, ki zelo lepo diši in nas naredi lačne. Drobnjak je prva dišavnica, ki zraste spomladi in nas razveseljuje do začetka  zime, je zelo bogat z vitamini in minerali opis drobnjaka lahko dobite na povezavi: drobnjak – prava vitaminska bomba za ozimnico.

Drobnjakovi polžki – pripomočki

  • skleda
  • žlica
  • pekač 35 x 20 cm
  • čopič
  • tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • pečica

Drobnjakovi polžki – sestavine

Za 4 osebe

  • 500 g skute
  • 180 g kisle smetane
  • 20 g drobnjaka
  • olje
  • sol

In še:

Drobnjakovi polžki – postopek:

Za nadev v skledo damo skuto, kislo smetano in sol vse sestavine dobro premešamo in poskusimo, če je dovolj slano. Solimo po okusu.

Testo, ki smo ga naredili po receptu za vlečeno testo, na tanko razvaljamo.

Namaz naložimo z žlico  porazdelimo po vsem testu in ga enakomerno razmažemo, nato ga bogato potresemo z drobnjakom, ki ga pred tem nasekljamo.

S prsti pričnemo zavijat testo, najprej za en zavoj, potem nadaljujemo zavijanje z dvigovanjem prta. Pekač namažemo z oljem, tako po dnu, kot po vseh stranicah.

Ko imamo testo zavito, ga narežemo na 4 – 5 cm  velike kose, ki jih in pokončno naložimo v pekač.

Drobnjakove polžke po vrhu premažemo z oljem in damo v na 180°C  ogreto ventilatorsko pečico za 35 minut, da zadiši tako, da komaj dočakamo, da so pečeni.

Dober prigrizek vam želim Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor