Bučkini muffini s šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Bučkini muffini s šunko in sirom so odlična ideja za predjed ali za prigrizek na pikniku ali zabavi. Ta odlična mešanica okusov vas ne bo pustila hladne. Še to; za vse, ki ne marajo šunke, lahko muffine naredite tudi brez nje in bodo prav tako odlični.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-5

Bučkini muffini s šunko in sirom – pripomočki:

  • ribežen
  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • metlica
  • električni mešalnik
  • 3 plastične posode
  • žlica
  • modelčki za muffine
  • papirčki za muffine

Bučkini muffini s šunko in sirom – sestavine:

  • 130 g bučk (količina velja za ožete bučke)
  • sol
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 4 žlice olja
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g moke
  • 1 kavna žlička rdeče paprike v prahu ali čilija v prahu
  • pol pecilnega praška
  • 120 g sira
  • 4 žlice sladke smetane
  • poper
  • bazilika
  • nekaj kapljic limone
  • 10 rezin šunke

Iz navedenih sestavin dobimo približno 18 muffinov.

Bučkini muffini s šunko in sirom – postopek:

Bučke olupimo, naribamo, posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Pečico segrejemo na 200 °C. V modelčke za muffine damo papirčke. V plastični posodi z metlico zmešamo mleko, jajce, polovico kisle smetane in olje.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-1

V drugo posodo presejemo in premešamo moko, rdečo papriko v prahu oz. čili in pecilni prašek. Nato mešanico z mlekom vlijemo v to posodo in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom. Iz posode z bučkami odlijemo vodo in bučke še z rokami malo ožamemo, da odteče čim več vode. Dodamo jih v testo in vse še enkrat premešamo.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-2

V drugi posodi pa zmešamo nariban sir, preostanek kisle smetane, 4 žlice smetane, poper in baziliko ter nekaj kapljic limone. Rezine šunke narežemo na četrtine.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-3

Modelčke nadevamo. Najprej damo v modelčke 2 žlici testa, nato 2 na četrtini narezani rezini šunke, nato še eno žlico testa, po vrhu pa eno žlico mešanice s sirom (glej spodnjo sliko). Žlice naj ne bodo zvrhane, ni namreč dobro, da masa sega čez rob modelčka, ker se bodo muffini v pečici še dvignili. Nekaj muffinov lahko naredimo brez šunke, da bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki je ne marajo. V tem primeru, predlagam, da jih označimo s papirčki za muffine drugačnih barv.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-4

Muffine pečemo na 200 °C približno 35 minut. Lahko jih ponudimo bodisi tople bodisi hladne.

buckini-muffini-s-sunko-in-sirom-7

Nasvet
Če imate silikonski pekač za muffine, raje uporabite tega in pecite muffine brez papirčkov. Te dodajte šele na koncu, ko bodo muffini že pečeni.

Privoščite si te okusne bučkine muffine s šunko in sirom še danes!

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor