Bruskete s popečenimi jajčevci
Bruskete, saj veste, tisti hrustlajvo popečeni kruhki. In če jih še slastno obložimo, dobimo odlične bruskete s popečenimi jajčevci, ki bodo več kot okusen prigrizek, ker bodo okusi kar poplesavali.
Bruskete s popečenimi jajčevci – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- stiskalec česna
- žar
- skodela
Bruskete s popečenimi jajčevci – sestavine:
Za cca. 10 do 15 brusket (odvisno od velikosti jajčevca)
- 1 jajčevec
- sol
- 3 stroki česna
- 10 oliv
- vejica peteršilja
- 3 vejice drobnjaka
- cvet drobnjaka
- ščep domače suhe mešanice začimb
- 50 ml dobrega olivnega olja
- bageta, ki jo narežemo na rezine
Bruskete s popečenimi jajčevci – postopek:
Jajčevec narežemo na cca. 0,5 cm debele rezine. Rezine posolimo in jih 1 uro pustimo na cedilu, da se odtečejo.
Med tem pripravimo bruskete. Bageto narežemo na rezine in jih na žaru hrustljavo opečemo.
Rezine jajčevca zložimo na žar in jih popečemo.
Česen olupimo in ga s stiskalcem za česen stisnemo. Dodamo še olivno olje, narezane olive, peteršilj, drobnjak in ščep domače suhe mešanice začimb.
Sestavine premešamo in dodamo popečene rezine jajčevca. Vse lepo premešamo, da se sestavine lepo povežejo in prepojijo.
Bruskete obložimo z aromatičnimi in prepojenimi jajčevci. Če nam ostane še kaj omake, jo pokapljamo čez kruhke. Želim vam slasten prigrizek. Uživajte!