Bruskete s popečenimi jajčevci
Print Friendly, PDF & Email

Bruskete, saj veste, tisti hrustlajvo popečeni kruhki. In če jih še slastno obložimo, dobimo odlične bruskete s popečenimi jajčevci, ki bodo več kot okusen prigrizek, ker bodo okusi kar poplesavali.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-6

Bruskete s popečenimi jajčevci – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • stiskalec česna
  • žar
  • skodela

Bruskete s popečenimi jajčevci – sestavine:

Za cca. 10 do 15 brusket (odvisno od velikosti jajčevca)

  • 1 jajčevec
  • sol
  • 3 stroki česna
  • 10 oliv
  • vejica peteršilja
  • 3 vejice drobnjaka
  • cvet drobnjaka
  • ščep domače suhe mešanice začimb
  • 50 ml dobrega olivnega olja
  • bageta, ki jo narežemo na rezine

Bruskete s popečenimi jajčevci – postopek:

Jajčevec narežemo na cca. 0,5 cm debele rezine. Rezine posolimo in jih 1 uro pustimo na cedilu, da se odtečejo.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-1

Med tem pripravimo bruskete. Bageto narežemo na rezine in jih na žaru hrustljavo opečemo.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-3Rezine jajčevca zložimo na žar in jih popečemo.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-2Česen olupimo in ga s stiskalcem za česen stisnemo. Dodamo še olivno olje, narezane olive, peteršilj, drobnjak in ščep domače suhe mešanice začimb.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-4Sestavine premešamo in dodamo popečene rezine jajčevca. Vse lepo premešamo, da se sestavine lepo povežejo in prepojijo.

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-5Bruskete obložimo z aromatičnimi in prepojenimi jajčevci. Če nam ostane še kaj omake, jo pokapljamo čez kruhke. Želim vam slasten prigrizek. Uživajte!

bruskete-s-popecenimi-jajcevci-8

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor