Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo”
“Pão de queijo” je tradicionalna jed v Braziliji, ki jo jedo ob različnih priložnostih, kot slani prigrizek.
Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – pripomočki:
- pečica segreta na 180 stopinj Celzija
- skleda za mešanje testa
- pekač
- ”peki” papir
- ribežen za sir
Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – sestavine:
- 125 gramov kasavine moke (kasava je korenika iz Brazilije, moka iz kasave se lahko kupi v vseh trgovinah z brazilsko hrano)
- 1 jajce
- 1 dl hladne vode
- 100 gramov naribanega sira (gauda ali edamec)
Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – priprava:
V skledi za mešanje testa zamešamo vse sestavine v testo. Testo pustimo počivati 10 minut. Potem z rokami oblikujemo kroglice širine 3-4 centimetre. Na pekač položimo “peki papir”, na katerega položimo kroglice tako, da se ne dotikajo ena druge.
Pečemo v pečici 35 minut na 180 stopinj Celzija. Kruhki so gotovi, ko dobijo nežno zlato barvo.
Sirove kruhke jemo tople. Odlični so tudi za zajtrk.
Dober tek oziroma bom apetite!