Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo”
Print Friendly, PDF & Email

“Pão de queijo” je tradicionalna jed v Braziliji, ki jo jedo ob različnih priložnostih, kot slani prigrizek.

Brazilski sirovi kruhki - "Pão de queijo"

Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – pripomočki:

  • pečica segreta na 180 stopinj Celzija
  • skleda za mešanje testa
  • pekač
  • ”peki” papir
  • ribežen za sir

Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – sestavine:

  • 125 gramov kasavine moke (kasava je korenika iz Brazilije, moka iz kasave se lahko kupi v vseh trgovinah z brazilsko hrano)
  • 1 jajce
  • 1 dl hladne vode
  • 100 gramov naribanega sira (gauda ali edamec)

Brazilski sirovi kruhki - "Pão de queijo"

Brazilski sirovi kruhki – “Pão de queijo” – priprava:

V skledi za mešanje testa zamešamo vse sestavine v testo. Testo pustimo počivati 10 minut. Potem z rokami oblikujemo kroglice širine 3-4 centimetre. Na pekač položimo “peki papir”, na katerega položimo kroglice tako, da se ne dotikajo ena druge.

Brazilski sirovi kruhki - "Pão de queijo"

Pečemo v pečici 35 minut na 180 stopinj Celzija. Kruhki so gotovi, ko dobijo nežno zlato barvo.

Brazilski sirovi kruhki - "Pão de queijo"

Sirove kruhke jemo tople. Odlični so tudi za zajtrk.

Dober tek oziroma bom apetite!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dejan Mišković

Sem kuharski mojster z dolgoletnimi izkušnjami v mednarodni kuhinji. Kuhanje je moja velika ljubezen in z največjim veseljem ustvarjam nove jedi. Za mene kuhanje ne pomeni samo poklica, ampak način življenja. Upam, da boste uživali v mojih receptih! :)

Dodaj odgovor