Zamrzovanje mandarin
Zamrznjene mandarine so odlične za pripravo sladkih in slanih jedi. Najboljše so ne škropljene saj lahko uporabite tudi lupino. A da bi lupino lahko enostavno uporabili je mandarine najbolje zamrzniti. Z zamrzovanjem sadeže ohranite dlje, ohranite pa tudi vse pozitivne lastnosti sadeža.
Zamrzovanje mandarin – pripomočki:
- vakumirne vrečke za zamrzovanje
- vakumirni strojček
Zamrzovanje mandarin – sestavine:
- večje in manjše mandarine
Zamrzovanje mandarin – postopek priprave:
Mandarine operete in posušite. Odstranite peclje. Za zamrzovanje si lahko pripravite manjše ali večje mandarine. Najboljše so mandarine z tanko lupinico. Tiste, ki imajo manj belega dela pod oranžnim delom lupine, ki vsebuje več eteričnih olj.
Mandarine zložite v vakumirno vrečko, ki naj ostane dolga. Tako boste iz vrečke po potrebi lahko jemali le toliko mandarin, kot jih potrebujete. Ostale pa boste ponovno vakumirali in pospravili v zamrzovalnik za naslednjič. N rob vrečke si napišite tudi datum shranka.
Lahko pripravite več vrečk.
Zamrznjeno mandarino lahko uporabite v celoti, lupino, kožice rezin in koščice saj jo boste v celoti enostavno naribali.
Zamrznjene in naribane mandarine lahko uporabite za dodatek piškotom, spečete lahko fino čokoladno jaffa tortico po moje, ki vsebuje kremno polnilo iz mandarin. Zamrznjene naribane mandarine lahko uporabite tudi za slane jedi. V prazničnih zimskih dneh pripravite pečen kunčji hrbet v mandarinini marinadi.