Napitek afrodiziak za utrujenega partnerja
Print Friendly, PDF & Email

Napitek afrodiziak je popolna kombinacija opojno dišečih začimb, pravega kakava in vročega mleka. Prava mešanica vsega skupaj podžge še tako utrujeno osebo, jo napolni s toplino in zadane z aromo in okusom. Le kdo bi se uprl skodelici vročega napitka, ki je na prvi pogled videti kot nedolžen vroč kakav? Že veste, na kom boste testirali moč naravnih afrodiziakov ujetih v vroči skodelici?

Za povečanje spolne sle je danes na tržišču moč najti različne pripravke, ki so polni kemije in skrivnostnih sestavin. A raje se odločimo za naravne in poznane sestavine, ki se v večji meri skrivajo kar v naših kuhinjah.

Napitek afrodiziak za utrujenega partnerja – pripomočki:

  • terilnik za začimbe
  • keramična žlička

Napitek afrodiziak za utrujenega partnerja – sestavine:

  • 2 dl vročega mleka
  • 2 žlički kakava v prahu (grenki)
  • 3 žličke sladkega kakava (npr. BenQuick)
  • pol žličke mletega cimeta
  • ščepec mletega ingverja
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 zrno ali ščepec mletega kardamona (za najbolj drzne)

Napitek afrodiziak za utrujenega partnerja – postopek:

V kozarec ali skodelico damo 2 žlički grenkega kakava. Kakav je naravni antioksidant, poleg tega pa vsebuje anandamin – oba skupaj imata močan afrodizijski učinek. Če je le mogoče, uporabimo keramično (ali plastično) žličko, nikakor pa ne kovinske.

Za boljši okus dodamo 3 žličke sladkega kakava. Življenje včasih pač mora biti sladko.

Nato dodamo pol žličke mletega cimeta in ščepec mletega ingverja. Cimet je poleg kakava najpomembnejša sestavina napitka afrodiziak, saj pospešuje cirkulacijo krvi, hkrati pa lepo dopolnjuje čokoladni okus. Nenazadnje igra pomembno vlogo tudi pri opojni aromi, ki bo omehčala še tako brezvoljno osebo. Če vas zanima več o cimetu – najstarejši začimbi, si lahko preberete tukaj.

Tako kot cimet in ingver, tudi muškatni orešček pomaga pri boljši cirkulaciji krvi. Nastrgajte ga ali z mlinčkom zmeljite za dober ščepec ter dodajte v kozarec.

Zadnja sestavina ni obvezna oziroma je samo za tiste najbolj drzne. To je kardamon. Če ga imate v zrnju, da strite v terilniku za začimbe ter zdrobite v prah. Uporabite pa lahko tudi mleti kardamon.

Tako, vse suhe sestavine so sedaj v kozarcu. Prilijemo nekaj žličk vročega mleka in s keramično žličko dobro premešamo.

Prilijemo še preostanek vročega mleka (cca 2 dl) in spet premešamo. Napitek ponudimo takoj oz. ga pred zaužitjem spet premešamo, zato ga postrežemo skupaj z žličko.

Veliko užitkov ob srkanju tega napitka in kasneje, po njem. 🙂

Odlični naravni afrodiziak so tudi jagode v kombinaciji s čokolado, pripravite jih lahko kot sadna nabodala s čokolado. Veliko antioksidantov, ki spodbujajo krvni obtok, vsebuje tudi granatno jabolko, zato ga je prav tako priporočljivo uživati, če si želimo več spolnih užitkov. Ko smo že ravno pri takšni temi – preberite tudi, kako izboljšamo okus ljubezenskih sokov.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor