Kuhano vino s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Nekateri prisegajo na rdeče, drugi na belo kuhano vino. Jaz pa prisegam na kakršnokoli, le da med pitjem moj nos zavonja cimet.

Kuhano-vino-s-cimetomKuhano vino s cimetom – pripomočki:

  • posoda ali lonec za kuhanje (prostornina 2 litra)
  • žlica
  • stekleni ali keramični kozarci

Kuhano vino s cimetom – sestavine:Kuhano-vino-1-s-cimetom

  • 1 l rdečega ali belega vina
  • 4 dl vode
  • 10 žlic sladkorja (lahko tudi več)
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 čajno žličko mletega cimeta
  • 1 cimetova palčka
  • 14 klinčkov
  • ščepec mletih klinčkov

 

Kuhano vino s cimetom – postopek:

V posodo nalijemo vino in vodo.

Kuhano-vino-2-s-cimetomPristavimo na srednjo temperaturo. Dodamo sladkor, vanilin sladkor, mleti cimet in klinčke, cimetovo palčko ter cele klinčke.

Kuhano-vino-4-s-cimetomKuhano-vino-3-s-cimetom

 

 

 

 

 

Dodane začimbe dobro premešamo. Kuhamo na zmerni temperaturi in vmes večkrat premešamo, da se sladkor stopi.

Kuhano-vino-6-s-cimetomČe želimo močnejše vino, posodo odstavimo s kuhalnika, še preden vino zavre. Sicer pa kuhamo do vretja. Ko kuhano vino zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo še minuto ali dve. Dlje kot bo vino vrelo, manj bo alkohola v pijači.

Kuhano-vino-5-s-cimetomKuhano vino s cimetom nalijemo v kozarce. Dekoriramo lahko s krhljem pomaranče.

Na zdravje!

 

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor