Topla medena limonada s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Dan začnem s kozarcem mlačne vode, kateri dodam sveže iztisnjen limonin sok. Ne glede na letni čas. A v zimskih mesecih si toplo limonado še dodatno obogatim s kančkom cimeta in žličko medu.

Pitje tople limonade ima veliko blagodejnih učinkov na naše telo, naj jih naštejem le nekaj: pomaga premagovati utrujenost in nam da energije, pomaga do boljše prebave, zmanjšuje napihnjenost, pomaga k boljšemu imunskemu sistemu, kar je še posebej dobrodošlo v hladnejših mesecih, ko smo še bolj izpostavljeni virusom in bakterijam. V kolikor smo že prehlajeni, je dobra podpora telesu pri obrambi zoper prehlad.

Topla medena limonada s cimetom je enostavna za pripravo in nam vzame zgolj minuto ali dve. Topla medena limonada je primerna tudi za najmlajše, starejše od enega leta.

topla medena limonada

Pripomočki za pripravo tople medeno limonado

  • ožemalnik citrusov

Sestavine za toplo medeno limonado s cimetom

Za 1 osebo:

  • 250 ml tople vode (tam 35-37 °C)
  • sok polovice limone (ali po okusu)
  • žlička medu
  • ščepec ali dva mletega cimeta oz po okusu

Priprava tople medene limonade s cimetom

Najprej v kozarec nalijemo toplo vodo, pustimo še prostor za ostale sestavine. V kolikor s pitjem tople vode šele pričenjate in se je morate še navaditi, svetujem, da pričnete s komaj malo mlačno vodo in postopno vsak dna malce toplejšo, temperatura vode naj bi bila približno enaka temperaturi telesa.
Limono prerežemo na pol in dobro ožamemo. Limonin sok vlijemo k vodi, dodamo ščepec mletega cimeta in dodamo žličko medu po okusu, jaz imam najrajši smrekovega ali kostanjevega. Če želite lahko dodate tudi peto sestavino – mleti ingver ali surovega, ki ga na drobno naribate in dodate v limonado.

 topla medena limonada s cimetom

Vse skupaj dobro premešamo in topla medena limonada s cimetom je pripravljena.

topla medena limonada s cimetom

Poskusite in vztrajajte z njenim pitjem in se o njenih pozitivnih učinkih na vaše počutje prepričajte sami.

Za še dodatno podporo vašemu telesu v jesensko-zimskih mesecih poskusite tudi:

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor