Zlato mleko z mandlji in datlji za jutranji ritual
Print Friendly, PDF & Email

Da zlato mleko pomaga pri marsikateri tegobi, predvsem pa pomirja in sprošča, ste si lahko prebrali že v receptu za zlato mleko.

Zlato mleko je napitek, ki ga pijemo zvečer, lahko pa si pripravimo tudi zlato mleko z mandlji in datlji, ki ga spijemo zjutraj za energijo skozi cel dan. Saj kombinacija sestavin v zlatem mleku z mandlji in datlji predstavlja pravo energijsko bombo. Datlji veljajo za enega izmed najbolj zdravih sadežev, mandlji pa spadajo med super živila. In če temu dodamo še kurkumo in ostale sestavine … Poskusite, verjemite ne bo vam žal. Že sam okus zlatega mleka z mandlji in datlji je naravnost odličen, če pa s pitjem tega napitka naredimo še nekaj dobrega za svoje telo, pa še toliko boljše, kajne?

zlato mleko z mandlji in datlji (1)

Pripomočki za zlato mleko z mandlji in datlji:

  • 3 skodelice (1 čajna, 2 lahko manjši)
  • 1 čajna žlička
  • blender
  • kozica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo zlatega mleka z mandlji in datlji:

  • čajna skodelica toplega kravjega mleka (lahko tudi mandljevo)
  • 4 datlji
  • 5 mandljev
  • 1/3 čajne žličke kurkume
  • ščepec mletega črnega popra

Postopek priprave zlatega mleka z mandlji in datlji:

Sam postopek priprave se začne že dan prej – in sicer zvečer, npr. preden greste spat, v s skodelico z mlačno vodo namočite datlje. V drugo skodelico pa mandlje (tudi v mlačno vodo).

zlato mleko z mandlji in datlji (2)

Zjutraj, datljem odstranite koščico in iz mandljev olupite lupinico (malo z nohtom podrgnite po lupinici in mandelj se bo lepo olupil).

zlato mleko z mandlji in datlji (3)

Mandlje in datlje dajte v blender. Vodo, v kateri so se namakali lahko zavržete.

zlato mleko z mandlji in datlji (4)

V kozici segrejte mleko (da bo toplo, ne rabi zavreti). Ta čas, ko se mleko segreva k datljem in mandljem v blenderju dodajte še kurkumo in poper.

zlato mleko z mandlji in datlji (5)

Prilijte toplo mleko in dobro zmiksajte. Miksajte malo dlje, da boste res dobro zmleli vse delce. Sicer vam bodo ostali drobci mandljev in datljev v zlatem mleku.

zlato mleko z mandlji in datlji (6)

Zlato mleko z mandlji in datlji prelijemo v skodelico in še toplo popijemo.

zlato mleko z mandlji in datlji (14)

Zlato mleko z mandlji in datlji je hranljiv energetski napitek, ki poleg zdravih datljev in mandljev vsebuje tudi močnega zaveznika vašemu zdravju – kurkumo. Poper pa kurkumi pomaga, da še dodatno razvije svojo moč (toploto).

Zlato mleko z mandlji in datlji je idealen napitek za začetek novega dne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor