Rožičev napitek
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem rožičevo moko in doma jo res veliko uporabljamo. Najbolj mi je pri njej všeč to, da jo lahko dodam v namaze, presne sladice in tudi v vaflje namesto sladkorja. Več o njej in o tem, kako zdrava je, sem pred časom napisala v prispevku: rožičeva moka.

Poleg tega, da se rožičeva moka največkrat uporablja v sladicah, lahko pripravimo tudi rožičev napitek. Najprej sem ga pripravila kar iz rožičeve moke, res je bil odličen,  a imel je eno težavo, namreč, ker je rožičeva moka zrnasta, je potrebno napitek večkrat precediti.  Nato sem se odločila, da poiščem rožič v prahu, ki ga prodajajo v bolje založenih trgovinah z zdravo prehrano in nama s sinom ponovno naredila rožičev napitek. Oba sva bila nad njim več kot navdušena, božanski topel napitek, ki ima okus po rožičih. Res je nekaj posebnega, zato vam priporočam, da ga poizkusite.

Naredite vašim otrokom za spremembo namesto kakava rožičev napitek, ki ne samo da je dober, je tudi zelo zdrav! Mojemu 5 letniku moram sedaj vsak dan narediti rožičev napitek, ker ga res obožuje. Včeraj je spil še pol mojega. 🙂

Pripomočki za rožičev napitek:

  • posoda za gretje napitka
  • 2x 2 dl skodelica
  • žlička
  • štedilnik

Sestavine za rožičev napitek:

Za 2 osebi:

  • 400 – 500 ml toplega rastlinska napitka ali mleka
  • 2 žlički rožiča v prahu

Kako naredimo rožičev napitek

Rožičev napitek se naredi zelo enostavno, tako kot recimo kakav. Potrebujete topel ali vroč rastlinski napitek ali mleko, ki ga enostavno pogrejete na štedilniku. V skodelico vsujemo rožič v prahu ( jaz sem uporabila 1 žličko rožiča v prahu za 1 skodelico) in čez prelijemo topel rastlinski napitek ali mleko in dobro zmešamo.

Topel, omamno dišeč in okusen rožičev napitek je pripravljen. Tako zelo enostavno …

Obožujem topel rožičev napitek!

Na zdravje!

Pri nas doma res veliko uporabljamo rožičevo moko, tukaj je nekaj receptov kako jo uporabiti:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor