Ajdovi piškoti z rožičevo moko – veganski
Ajdovi piškoti so primerni za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.
Pripomočki za ajdove piškote z rožičevo moko:
- žlica
- skodelica
- posoda za mešanje
- silikonska podloga za peko piškotov ali papir za peko
Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:
- 1 skodelica ajdove moke
- 1/3 skodelice rožičeve moke
- ½ skodelice riževega napitka
- ½ skodelice mineralne vode
- 1 žlička vinskega kamna
- 1 žlička cimeta
- list stevie ali 2 žlici sladila
Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.
Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.
Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.
Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.
Zdravo sladkanje vam želim!