Sadna nabodala s čokolado
“Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada … srce naj te vodi…”, poje Rock’n’band, zato bom ta slastna sadna nabodala s čokolado poimenovala kar Rock’n’band nabodala. 🙂 Le kdo jih ne bi?! 🙂
Kaj potrebujemo za sadna nabodala s čokolado?
- desko za rezanje
- nož
- lesena nabodala
- skodelico
- žlico
Sestavine za sadna nabodala s čokolado:
- banane (2 banani za 4 nabodala)
- jagode
- čokolada
- cimet
Priprava Sadnih nabodal s čokolado:
Čokolado stopimo v vodni kopeli (ali na nizki temperaturi v mikrovalovni pečici) ter primešamo cimet.
Jagode operemo, banane olupimo in narežemo na kolobarje.
Jagode in bananine kolobarje izmenično nabadamo na lesena nabodala, in tako pripravljena sadna nabodala le še prelijemo s stopljeno čokolado.
S čokolado lahko prelijemo vse koščke jagod in banane, lahko pa samo določene in tako pričaramo bolj pisano sadno nabodalo s čokolado.
Za kratek čas jih postavimo v hladilnik. Vaši gostje, si bodo zagotovo obliznili vse prste!
Prijetno sladkanje! 🙂