Bučni humus
Print Friendly, PDF & Email

Bučni humus je namaz, ki je narejen iz buče in čičerike. Naredila sem ga prvič in sigurno ne zadnjič, saj nas je navdušil. Ponavadi naredim navaden humus, nekaj časa nazaj sem naredila tudi barvni humus.

Bučni humus se naredi zelo enostavno, saj potrebuje le par sestavin. Ponudite ga kot predjed namazanega na kruhu ali krekerjih.

BUČNI HUMUS

Pripomočki za bučni humus

  • palični mešalnik s posodo

Sestavine za bučni humus

  • 100 g huhane buče
  • 120 g kuhane čičerike
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 – 3 žlice limoninega soka
  • sol

Kako naredimo bučni humus

Najprej skuham bučo, ki jo olupim in narežem na manjše koščke in jo kuham v vodi cca. 10 – 15 minut. Kuhano bučo pretlačim v pire. Ker zelo veliko uporabljam bučni pire, ga naredim že vnaprej in ga imam zamrznjenega. Pred uporabo ga seveda odmrznem in odlijem odvečno tekočino.

Štruklji z bučno skutnim nadevom

Za humus lahko uporabite že kuhano čičeriko iz pločevinke, ali pa jo skuhate sami. Preden skuhate čičeriko, jo je potrebno čez noč namočit in potem se kuha kar nekaj časa cca. 1 uro in pol. Če jo boste kuhali v ekonom loncu, se bo hitreje skuhala.

V posodi paličnega mešalnika zmiksam kuhan bučni pire, kuhano čičeriko in olivno olje, olupljen česen.BUČNU HUMUS

Ko je humus že narejen, po okusu dodam še limonin sok in sol in premešam. Namaz pospravite v posodo, s pokrovom, kjer vas bo počakal 3 dni v hladilniku.

BUČNI HUMUS

BUČNI HUMUSDober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor