Hitre bombetke z jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Bi radi pripravili odlične in zelo okusne kruhove bombetke z jogurtom? Če je vaš odgovor pritrdilen, sledite temu receptu in si privoščite hitre bombetke z jogurtom, ki jih lahko zaužijete kot zelo okusen in hrustljav kruh ali iz njih pripravite odlične sendviče. Hitre bombetke z jogurtom vam bodo vzele zelo malo časa. Celotna priprava in peka bombetk vam bo vzela okoli 20 minut. Pripravljeno testo ne potrebuje vzhajanja, v dobro segreti pečici ga pečemo samo 12 minut. Hitre bombetke z jogurtom, pripravljene po tem receptu, bodo zadostovale za 3 osebe. Iz pripravljenega testa boste dobili 7 zelo okusnih bombetk z mehko sredico, ki je obdana z hrustljavo zapečeno skorjo.

Hitre bombetke z jogurtom

Pripomočki za hitre bombetke z jogurtom:

  • pekač velikosti vaše pečice
  • papir za peko

Sestavine za hitre bombetke z jogurtom:

Za 3 osebe:

  • 350 g bele gladke moke tip 500
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 veliki jušni žlici olivnega olja
  • 250 ml tekočega jogurta

Kako pripravimo hitre bombetke z jogurtom:

Hitre bombetke z jogurtom bomo pripravili zelo preprosto. Najprej vzamemo globljo posodo in vanjo damo odtehtano moko. Moki dodamo 1 vrečko pecilnega praška in s pomočjo žlice premešamo.

Hitre bombetke z jogurtom

Tema sestavinama dodamo 1 malo čajno žličko soli in ponovno premešamo. Dodamo še dve veliki jušni žlici olivnega olja in dobro premešamo.

Hitre bombetke z jogurtom

Sedaj vlijemo 250 ml tekočega jogurta.

Hitre bombetke z jogurtom

Sestavine združimo in pregnetemo z rokami. Med gnetenjem po potrebi potrosimo malo moke, da se testo ne lepi.

Hitre bombetke z jogurtom

Pripravljeno testo razdelimo na približno 7 enakih delov. Najlažje bo, če testo oblikujemo v podolgovato obliko, nato pa oblikovano testo preprosto narežemo na 7 enakih delov.

Vsak posamezni del oblikujemo v bombetko in ga položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Hitre bombetke z jogurtom

Napolnjen pekač damo v dobro segreto ventilacijsko pečico in pečemo približno 12 minut na temperaturi 180 °C. Čas in temperaturo pečenja po potrebi prilagodite svoji pečici.

Hitre bombetke z jogurtom

Po poteku tega časa pečene bombetke odstranimo iz pečice in jih pokrijemo s platneno kuhinjsko brisačo ter počakamo, da se nekoliko ohladijo. Hitre bombetke z jogurtom so pripravljene.

Hitre bombetke z jogurtom

Dober tek:)

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor