Zajčja jetrca s porom
Print Friendly, PDF & Email

Zajčja jetrca s porom so odlična specialiteta, ki jo pripravimo v kratkem času. Najboljša so sveža jetrca, lahko pa uporabimo tudi zamrznjena. So še en dokaz, kako preproste sestavine spremenimo v vrhunsko jed.

Zajčja jetrca s porom

Zajčja jetrca s porom – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Zajčja jetrca s porom – sestavine:

  • zajčja jetrca (1 kom za 1 osebo)
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 manjši por
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • ščepec karija (po želji)

Zajčja jetrca s porom

Zajčja jetrca s porom – postopek:

Por očistimo, osušimo in narežemo na kolobarje, široke približno pol centimetra.

Zajčja jetrca s porom

V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem malenkost prepražimo por, ki smo ga narezali na kolobarje.Zajčja jetrca s porom

Medtem ko se por praži, narežemo še zajčja jetrca. Potrudimo se, da narežemo čimbolj enako velike kose. V nasprotnem primeru, bi se manjši kosi preveč zapekli.Zajčja jetrca s porom

Ko se por že malce omehča, stresemo v ponev zajčja jetrca, in vse skupaj premešamo.Zajčja jetrca s porom

Pražimo jih na zmerni temperaturi približno deset minut in vmes večkrat premešamo. Proti koncu praženja dodamo še ščepec soli in popra, po želji pa lahko še ščepec karija. Zares dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo po celotni vsebini.Zajčja jetrca s porom

Postrežemo takoj. Zraven se poda skodelica čaja iz sončnic.Zajčja jetrca s porom Zajčja jetrca s porom

Dober tek!

Če imate radi por, poskusite tudi kremno porovo omako in si pripravite slastne testenine.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor