Zajčja jetrca s porom
Zajčja jetrca s porom so odlična specialiteta, ki jo pripravimo v kratkem času. Najboljša so sveža jetrca, lahko pa uporabimo tudi zamrznjena. So še en dokaz, kako preproste sestavine spremenimo v vrhunsko jed.
Zajčja jetrca s porom – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Zajčja jetrca s porom – sestavine:
- zajčja jetrca (1 kom za 1 osebo)
- 1 žlico olivnega olja
- 1 manjši por
- ščepec soli
- ščepec popra
- ščepec karija (po želji)
Zajčja jetrca s porom – postopek:
Por očistimo, osušimo in narežemo na kolobarje, široke približno pol centimetra.
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem malenkost prepražimo por, ki smo ga narezali na kolobarje.
Medtem ko se por praži, narežemo še zajčja jetrca. Potrudimo se, da narežemo čimbolj enako velike kose. V nasprotnem primeru, bi se manjši kosi preveč zapekli.
Ko se por že malce omehča, stresemo v ponev zajčja jetrca, in vse skupaj premešamo.
Pražimo jih na zmerni temperaturi približno deset minut in vmes večkrat premešamo. Proti koncu praženja dodamo še ščepec soli in popra, po želji pa lahko še ščepec karija. Zares dobro premešamo, da se začimbe porazdelijo po celotni vsebini.
Postrežemo takoj. Zraven se poda skodelica čaja iz sončnic.
Dober tek!
Če imate radi por, poskusite tudi kremno porovo omako in si pripravite slastne testenine.