Piščanec v Coca Coli
Print Friendly, PDF & Email

Če radi eksperimentirate v kuhinji z različnimi kombinacijami in okusi, vas bo piščanec v Coca Coli navdušil. Za tiste, ki si upate nekaj več. Presenečeni boste.

Piscanec-v-Coca-Coli-10

Piščanec v Coca Coli – pripomočki:

  • globoka ponev s pokrovom
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje

Piščanec v Coca Coli – sestavine:

  • 3 piščančje krače (1 kos na osebo)
  • 1 dl Coca ColePiscanec-v-Coca-Coli-1
  • 5 cm korenine ingverja
  • 2 dl pasiranega paradižnika
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 1 žlička kokosovega olja (ali druge maščobe)
  • 1 žlička soli
  • pol žličke popra
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 1 žlička posušene bazilike

 

Piščanec v Coca Coli – postopek:

Piščančje krače posolimo in popramo.

Piscanec-v-Coca-Coli-2

V globoki ponvi segrejemo žličko maščobe in vanjo položimo piščančje krače.

Piscanec-v-Coca-Coli-3

Popečemo jih na vseh straneh in dušimo 10 minut v pokriti ponvi.

Piscanec-v-Coca-Coli-4

Medtem olupimo korenino ingverja.

Piscanec-v-Coca-Coli-5In jo narežemo na majhne tanke rezine.

Piscanec-v-Coca-Coli-6

Ko piščanec dobi lepo barvo, dodamo približno 2 dl pasiranega paradižnika in kuhamo dalje na zmerni temperaturi.

Piscanec-v-Coca-Coli-7

Dodamo na koščke narezan ingver, premešamo in kuhamo na nizki temperaturi približno 5 minut.

Piscanec-v-Coca-Coli-8

Ko se ingver že malenkost omehča, dodamo paradižnikovi omaki ščepec sladkorja, 3 žlice temne sojine omake in 1 dl coca cole ter kuhamo še približno 15 minut, da se vse sestavine in okusi med seboj lepo povežejo.

Piscanec-v-Coca-Coli-9Tako, piščanec v coca coli je pripravljen. Ingver poskrbi za malce ostro noto, Coca Cola pa daje edinstven okus v kombinaciji s sojino omako.

Piscanec-v-Coca-Coli-11

K piščancu lahko postrežemo indijski riž s karijem (zgoraj na sliki) ali kuskus kepice. Vse skupaj potrosimo s ščepcem posušene bazilike.

Dober tek!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor