Piščanec v Coca Coli
Če radi eksperimentirate v kuhinji z različnimi kombinacijami in okusi, vas bo piščanec v Coca Coli navdušil. Za tiste, ki si upate nekaj več. Presenečeni boste.
Piščanec v Coca Coli – pripomočki:
- globoka ponev s pokrovom
- kuhalnica
- nož
- deska za rezanje
Piščanec v Coca Coli – sestavine:
- 3 piščančje krače (1 kos na osebo)
- 1 dl Coca Cole
- 5 cm korenine ingverja
- 2 dl pasiranega paradižnika
- 3 žlice temne sojine omake
- 1 žlička kokosovega olja (ali druge maščobe)
- 1 žlička soli
- pol žličke popra
- ščepec kristalnega sladkorja
- 1 žlička posušene bazilike
Piščanec v Coca Coli – postopek:
Piščančje krače posolimo in popramo.
V globoki ponvi segrejemo žličko maščobe in vanjo položimo piščančje krače.
Popečemo jih na vseh straneh in dušimo 10 minut v pokriti ponvi.
Medtem olupimo korenino ingverja.
In jo narežemo na majhne tanke rezine.
Ko piščanec dobi lepo barvo, dodamo približno 2 dl pasiranega paradižnika in kuhamo dalje na zmerni temperaturi.
Dodamo na koščke narezan ingver, premešamo in kuhamo na nizki temperaturi približno 5 minut.
Ko se ingver že malenkost omehča, dodamo paradižnikovi omaki ščepec sladkorja, 3 žlice temne sojine omake in 1 dl coca cole ter kuhamo še približno 15 minut, da se vse sestavine in okusi med seboj lepo povežejo.
Tako, piščanec v coca coli je pripravljen. Ingver poskrbi za malce ostro noto, Coca Cola pa daje edinstven okus v kombinaciji s sojino omako.
K piščancu lahko postrežemo indijski riž s karijem (zgoraj na sliki) ali kuskus kepice. Vse skupaj potrosimo s ščepcem posušene bazilike.
Dober tek!