Kislo zelje s čičeriko in piščancem – odlična večerja ali malica
Kislo zelje s čičeriko in piščancem je odličen in uravnotežen obrok primeren za večerjo, malico ali celo kosilo. Gospodarno ravnanje z živili, prihranek v gospodinjstvu in zdrava pamet lahko botrujejo odlični večerji. Z malo znanja o živilih in njihovem kombiniranju ter vedenju o tem, kaj potrebuje naše telo, lahko dobro in okusno jemo brez velikega časovnega in finančnega vložka.
Kislo zelje s čičeriko in piščancem – odlična večerja ali malica – pripomočki:
- nož
- deska
- krožnik ali skodela za serviranje
Kislo zelje s čičeriko in piščancem – odlična večerja ali malica – sestavine:
- kislo zelje
- kuhana čičerika
- narezano pečeno piščančje stegno
- oljčno ali bučno olje
- suha mešanica domačih začimb
Kislo zelje s čičeriko in piščancem – odlična večerja ali malica – postopek priprave
Po lastnih potrebah si v globok krožnik ali skledo po izbiri naložite svežega kislega zelja. Po vrhu mu dodajte nekaj velikih žlic kuhane čičerike.
Narežite pečeno piščančje stegno, ki ste ga z namenom prihranili pri kosilu in ga razporedite preko kislega zelja in čičerike.
Preko pa posipajte še suho mešanico domačih začimb in oljčno ali bučno olje.