Gratinirane kapesante
Print Friendly, PDF & Email

Kapesante ali jakobove pokrovače so idealne kot predjed, vendar prav tako se izvrstno mešajo v vso ostalo hrano z morskimi sadeži. Njihov okus je izjemno nežen, meso pa krhko. Zaradi njihove nežnosti je dovoljeno, da se uporabi samo sol, olivno olje in krhelj limone. Vendar pri nas obožujemo česen na vseh morskih zadevah. Nismo pa pretiravali z njim.

gratinirane-kapesante-4

Gratinirane kapesante – pripomočki:

  • papirnate serviete
  • deska za rezanje
  • nož
  • pekač

Gratinirane kapesante – sestavine:

Za predjed sestavine zadoščajo za 6 oseb

  • 6 pokrovač
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 50 ml suhega belega  vina
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 6 krhljev limone

Gratinirane kapesante – postopek:

Če nismo vešči v odpiranju kapesant, priporočam da kupimo že očiščene, kajti raje ne bi tvegali morebitnih poškodb, ki bi si jih lahko zadali z neveščim odpiranjem školjčnih lupin, ker res ni lahko. Meso školjke nežno odstranimo in ga operemo pod tekočo vodo. Meso predenemo na servieto in jih osušimo. Školjčne lupine premažemo z maslom. Meso školjk začinimo s soljo in poprom ter jih vrnemo v školjčno lupino.

gratinirane-kapesante-1

Nato jih potresemo s krušnimi drobtinami, pokapljamo z vinom in potresemo z naribanim parmezanom.

Iz česna, peteršilja in olivnega olja se lotimo tržaške omake po receptu tukaj. Na vsako školjko pokapljamo malo tržaške omake.

gratinirane-kapesante-2Kapesante zložimo na pekač in jih v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija pečemo 10 minut.

gratinirane-kapesante-4Školjko ponudimo s krhljem limone. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor