Vaniljeve rezine z malinami brez peke
Želela sem pripraviti nekaj svežega, sočnega in predvsem brez peke. In tako so nastale vaniljeve rezine z malinami. Priprava je povsem enostavna, le nekaj časa potrebujejo, da se sestavine prepojijo med seboj.
Pri pripravi sem uporabila prašek za ”puding” oziroma vaniljevo kremo brez kuhanja, tisti ki želite, lahko vaniljevo kremo pripravite sami. Tudi maline lahko nadomestite za drugo poljubno sadje, čeprav se maline zelo lepo podajo k celoti, ki jo sestavljajo sočni, z mlekom prepojeni baby piškoti, nežna vaniljeva krema v kateri se skrivajo maline in na vrhu nežna stepena sladka smetana. Dobro ohlajena deluje nadvse sveže in se zelo prileže tudi v vročih poletnih dneh.
Pripomočki za vaniljeve rezine z malinami
- pekač velikosti 27×27 cm (lahko tudi malo manjši, a naj bo dovolj visok)
- mikser
Sestavine za vaniljeve rezine z malinami
Za piškotno podlago:
- 400 g savoiardi piškotov baby piškotov (par piškotov vam bo ostalo)
- 2x 200 ml hladnega mleka
Za kremo:
- 2 x 500 ml hladnega mleka
- 2 zavojčka praška za vaniljevo kremo brez kuhanja Galetta (lahko tudi druge znamke prašek za puding brez kuhanja)
- 250 g svežih malin
- 500 ml sladke smetane za stepanje
Priprava vaniljevih rezin z malinami
Pripravimo si pekač, priporočam takšnega s snemljivim obodom, ni pa nujno. Če boste uporabili manjši pekač, bodo kreme prišle malo višje, zato naj bo dovolj visok, upoštevajte pa tudi, da boste v tem primeru potrebovali manj piškotov.
V globok krožnik nalijemo 2 dl mleka in vanj na hitro pomakamo piškote, ki jih polagamo na dno pekača tako, da z njimi prekrijemo celotno dno. Morebitni ostanek mleka prelijemo po piškotih v pekaču.
V manjšo skledo vlijemo 5 dl hladnega mleka in stresemo eno vrečko praha za pripravo vaniljeve kreme brez kuhanja. Z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti stepemo v kremo (upoštevate navodila proizvajalca), katero enakomerno razporedimo prek piškotov na dnu pekača.
Čez kremo porazdelimo 125 g svežih malin, ki smo jih pred tem pregledali in odstranili morebitne smeti. Maline malenkost pritisnemo v kremo.
Ponovno nalijemo 2 dl mleka v globok krožnik in vanj na hitro namakamo preostale piškote tako, da z njimi popolnoma prekrijemo vaniljevo kremo z malinami. Morebitni ostanek mleka tudi tokrat prelijemo čez piškote v pekaču.
V isto skledo, v kateri smo prej pripravili prvo kremo, sedaj ponovno vlijemo 5 dl hladnega mleka in mu dodamo 1 vrečko prahu za pripravo vaniljeve kreme brez kuhanja, Galette in pri stepanju pri najvišji hitrosti ponovno stepemo vaniljevo kremo.
Kremo prelijemo in poravnamo čez drugo plast baby piškotov prepojenih z mlekom. Čez ponovno razporedimo preostanek svežih malin.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur, še bolje preko noči, da se bodo piškoti res dobro zmehčali in vaniljeva krema malo utrdila.
Čez nekaj ur ali pa naslednji dan trdno stepemo še sladko smetano in jo premažemo in porazdelimo čez zadnjo plast vaniljeve kreme z malinami. Če želite, lahko stepeno smetano na vaniljevo kremo nabrizgate s pomočjo dresirne vrečke.
Sladico že lahko postrežemo, lahko pa jo še za kakšne pol ure postavimo v hladilnik in nato postrežemo.
Sladico hranimo v hladilniku, kjer počaka do tri dni.
Ljubitelji sočnih, svežih sladic brez peke poskusite tudi:
- enostaven cheesecake brez peke,
- sočen in kremast tiramisu,
- cheesecake pito s figami brez peke,
- torto z grškim jogurtom in malinami brez peke,
- nežno kokosovo torto brez peke,
- cojzevo poželenje.
Prijetno sladkanje!