Vanilijevi srčki
Print Friendly, PDF & Email

Vanilijevi srčki so zelo okusno in kremasto pecivo, ki ima nežno in rahlo kremo, podobno sladoledu. Vanilijeve srčke lahko ponudimo kot sladek prigrizek med obroki ali sladico po kosilu. Zaradi svojega videza bodo tudi enkratna sladica ob napovedanem obisku. Po tem receptu bomo dobili približno 20 vanilijevih srčkov.

 

Pripomočki za vanilijeve srčke:

  • silikonski model z motivi srčkov (lahko tudi kovinski modelčki za piškote)
  • pekač velikosti vaše pečice (v primeru, da boste delali z modelčki za piškote)
  • električni mikser

Sestavine za vanilijeve srčke

Za testo:

  • 3 cela jajca
  • 1 velika žlica sončničnega olja
  • 3 ravne žlice gladke bele moke tip 500
  • 3 čajne žličke sladkorja
  • 2 čajni žlički kakava v prahu
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška

Za kremo:

  • 1 vanilijev puding (lahko tudi drug okus pudinga)
  • 300 ml mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 350 ml sladke smetane za stepanje
  • 30 g naribane temne čokolade

Kako pripravimo vanilijeve srčke

Najprej se lotimo priprave testa. V večjo posodo razbijemo 3 jajca in jih s pomočjo električnega mešalnika stepemo na največji hitrosti.

Stepeni jajčni masi dodamo sladkor, olje,  moko, pecilni prašek in kakav ter vse sestavine dobro združimo z pomočjo električnega mešalnika.

Vzamemo silikonski pekač v obliki srčkov, ga nekoliko namastimo in s pomočjo velike jušne žlice zajamemo narejeno maso ter jo vlijemo v model. V vsak model vlijemo po dve žlici narejene mase.

Ko je silikonski model napolnjen ga postavimo v klasično pečico, segreto na 180 °C in pečemo 10 minut.

Opomba
V kolikor nimamo takšnega modela, lahko kot nadomestek uporabimo tudi kovinski modelček za izrezovanje piškotov. V tem primeru pekač obložimo s papirjem za peko in narejeno zmes preprosto vlijemo nanj in spečemo. Čas pečenja je enak kot pri masi, vliti v silikonski model. Po končanem pečenju testo vzamemo iz pekača in ga nekoliko ohladimo. Vzamemo  modelček za izrezovanje in izrežemo srčke.

Čas pečenja in temperaturo prilagodimo svoji pečici. Po poteku tega časa odstranimo model iz pečice in pustimo, da se ohladi. Za lažje ločevanje srčkov iz silikonskega modela lahko uporabimo nož, s katerim previdno ločimo testo od silikonskega roba.

Model nato obrnemo in srčke previdno iztisnemo iz njega. Vzamemo oblikovane srčke in jih položimo na krožnik, model operemo, posušimo in postopek ponavljamo tako dolgo, dokler ne porabimo vse zmesi za testo.

Ko so srčki pečeni in zloženi na krožnik, jih postavimo v hladilnik in se lotimo izdelave kreme.

Kremo naredimo zelo preprosto in sicer tako, da najprej zavremo mleko (300 ml) in v njem skuhamo 1 vanilijev puding. Puding skuhamo po navodilih, ki so napisana na embalaži. Namesto vanilijevega pudinga lahko izberete tudi druge okuse pudingov, kot na primer: čokoladni, jagodni, lešnikov, malinov …

Ko je puding skuhan, ga nekoliko ohladimo in postavimo v hladilnik. Medtem, ko se puding hladi, stepemo še 3,5 dl smetane v zelo trdo in kompaktno kremo, tudi smetano postavimo v hladilnik.

Ko so vse pripravljene sestavine dobro ohlajene, najprej vzamemo puding in vanj naribamo 50 g temne čokolade, dodamo stepeno smetano in pri najnižji hitrosti združimo vse tri sestavine s pomočjo električnega mešalnika

 

Iz hladilnika vzamemo še srčke ter jih namažemo ali s pomočjo brizgalke napolnimo z narejeno kremo. Tako narejene srčke po želji lahko potrosimo s čokolado v prahu ali posipamo z čokoladnimi drobtinami.

Napolnjen servirni krožnik postavimo za 15 minut v zamrzovalnik, nato pa jih že lahko postrežemo.

Uživajte v dobrem kremnem okusu.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor