Torta s temno čokolado, malinami in čokoladnim moussom z ingverjem
Print Friendly, PDF & Email

Predvidevam, da vas je že naslov, torta s temno čokolado, malinami in mousse iz čokolade in ingverja, prepričal, to ni še nič, okus vas bo prevzel. Naslov je res dolg zato ga v receptu skrajšamo na torta … 😉 Torta … izgleda zelo komplicirana, a dejansko je zelo enostavna.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

 Pripomočki za pripravo torte …

  • obroč ali pekač 20 cm premera
  • obroč ali pekač 26 cm premera
  • mešalnik
  • hladilnik
  • zamrzovalnik
  • peč
  • kozice
  • palični mešalnik

Sestavine za pripravo torte …

Za biskvit:

  • 100 g 70% čokolade
  • 2 žličke kakava v prahu
  • 4 jajca
  • 60 g sladkorja
  • Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje2 žlici škroba

Za mousse:

  • 250 g 70% čokolade
  • 250 ml mleka
  • 10 g lističev želatine
  • 4 žličke ribanega ingverja
  • 6 žlic sladkorja
  • 500 ml smetane za stepanje

Za malinovo sredico:

  • 350 g malin
  • 8 g lističev želatine

Postopek priprave torte …

Najprej naredimo malinovo sredico, naredili bomo želatinast disk. V hladni vodi namočimo lističe želatine.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Maline s paličnim mešalnikom zmiksamo, če želimo bol gladki pire, ga precedimo tako, da odstranimo semena.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Malinov pire v kozici segrejemo in v njem stopimo želatino. Malinov pire nato preložimo v 20cm obroč, ki smo ovili s folijo za živila, lahko tudi z malo ALU folije, da bo bolj trpežno. Če nimate obroča lahko pire zlijete v 20 cm pekač ali pa se znajdete in ga zlijete kar v globoki krožnik. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik, da se pire strdi.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Medtem stopimo čokolado za dno na »bagnomaria« oz. vodni kopeli. Rumenjake stepemo s sladkorjem, ko postane zmes bele barve dodamo kakav in škrob. Beljake stepemo v trden sneg. Čokolado primešamo v rumenjakovo zmes in nazadnje dodamo beljakov sneg.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Vse preložimo v obroč ali pekač 26 cm premera in pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 ⁰C.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se ohladi.

Za pripravo mousse-a, v kozici segrejemo mleko, sladkor in naribani ingver in mešamo, dokler se sladkor ne stopi.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Dodamo lističe želatine, ki smo jih predhodno namočili v hladni vodi, da se stopi. V drugi kozici stopimo čokolado in ji prilijemo aromatizirano mleko.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

To najbolje naredimo tako, da mleko dodamo v 3-4 rundah, vsakič dobro premešamo. Pustimo, da se malo ohladi, toliko da ostane mehko.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Nato združimo s smetano, ki smo jo stepli. Če ne počakamo dovolj časa, da se čokoladna mešanica ohladi, bo toplota stopila smetano.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Sedaj pa zložimo torto:

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

1. Pekač s zadrgo ali obroč oblečemo z peki papirjem, na dno damo biskvit in ga s pomočjo dresirne vrečke, s polovico moussa, prekrijemo.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

2. Na sredino postavimo malinov disk.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

3. Vse prekrijemo s preostalim moussom.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Postavimo v hladilnik vsaj za 4 ure, nato torto … vzamemo iz pekača in poljubno okrasimo.

Torta s temno čokolado, malinami in  čokoladnim moussom z ingverje

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor