Torta brez peke
Zakaj ne bi enkrat za spremembo namesto običajne torte naredili torto brez peke. Izdelava je preprosta in enostavna. Poskusite, zagotovo vas preseneti.
Torta brez peke – pripomočki:
- strojček za mletje
- pekač za torto premera 22 cm
- 2 večji plastični posodi
- jedilna žlica
- lonec za kuhanje
- manjša posodica
- metlica za stepanje
Torta brez peke-sestavine:
Podlaga:
- 250 g mletih piškotov (Albert keksi)
- 150 g masla
Sadje: gozdni sadeži
Krema:
- 7 dl mleka
- 2 vaniljeva pudinga
- 1 vaniljev sladkor
- 250 ml sladke smetane
Za okrasitev:
- 250-500 ml sladke smetane
- čokoladne mrvice, rožice (po želji)
Torta brez peke – postopek:
Alberti piškote zmeljemo. Mlete piškote in maslo dobro zgnetemo.
Pekač za torto obložimo s pripravljeno maso. Maso dodajamo z žlico in jo lepo poravnamo.
Nato skuhamo puding. Od 7 dl odvzamemo par žlic hladnega mleka, zmešamo s pudingom, preostalo mleko zavremo ter vanj vmešamo puding, kateremu smo dodali še vaniljev sladkor.
Malo ohlajenemu pudingu primešamo stepeno sladko smetano. Oboje skupaj dobro premešamo z metlico.
Na podlogo dodamo gozdne sadeže, nato polovico vaniljevega preliva. Pozor, če uporabljate zamrznjene gozdne sadeže, potem jih odtalite in jim dodajte 2-3 žlice sladkorja.
Po prelivu nadevamo zopet gozdne sadeže, po vrhu pa preostali vaniljev preliv.
Torto postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan stepemo sladko smetano. Del smetane namažemo na vaniljev preliv, s preostalo smetano pa nabrizgamo torto in jo okrasimo po želji.
Prijetno in sladko sladkanje. 🙂