Sočno pecivo s keksi in vloženimi breskvami
Sočno pecivo s keksi in vloženimi breskvami je zelo dobrega okusa. Sestavljeno je iz treh plasti Albert keksov ter dveh različnih nadevov. Je tudi enostavno za pripravo.
Sočno pecivo – pripomočki:
- pekač
- dva lonca
- dve plastični posodici
- metlica za stepanje
- jedilna žlica
Sočno pecivo – sestavine:
- 250-300 g albert keksov
Prvi nadev:
- 1 kozarec vloženih breskev
- 3-4 jedilne žlice sladkorja
- 2 vaniljeva pudinga
- 3 dl sola od kompota
- 1 dl vode
Drugi nadev:
- 5 dl mleka
- 3 jedilne žlice gustina
- 3 jedilne žlice moke
- 7 jedilnih žlic sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
Sočno pecivo – priprava:
Vloženim breskvam odlijemo sok in jih zmiksamo z mešalnikom. Dobro zmiksanim breskvam prilijemo 3 dl soka in 1 dl vode.
Pripravljeno zmes segrejemo. Medtem zmešamo puding s sladkorjem ter vlijemo v vrelo zmes. Med kuhanjem neprestano mešamo 2 do 3 minute. Nastane gosta zmes.
V pekač polagamo albert kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleko. Pazimo, da keksi niso preveč namočeni.
Kekse prelijemo z vrelimi breskvami.
Ko se prvi nadev hladi, pripravimo drugega. 3, 5 dl mleka pristavimo na vrč ogenj ter zavremo. V 1. 5 dl mleka pa dodamo sladkor, gustin, vaniljev sladkor, moko ter dobro premešamo. Zmes sestavin vmešamo v vrelo mleko. Kuhamo par minut.
Prvo plast nadeva prekrijemo z drugo plastjo albert keksov, pomočenih v mleko.
Na kekse vlijemo drugi nadev ter za zaključek po nadevu spet plast albert keksov pomočenih v mleko.
Pripravljeno sladico damo čez noč v hladilnik.
Prijetno sladkanje!