Sočne kokosove rezine brez moke in sladkorja
Print Friendly, PDF & Email

Kokos je posebnega, vendar ne preveč močno intenzivnega okusa in ravno zato je skoraj vsem všeč. Danes sem se malo poigrala s sestavinami in nastale so zelo sočne kokosove rezine brez moke in sladkorja.

socne-kokosove-kocke-brez-moke-in-sladkorja-12Sočne kokosove rezine brez moke in sladkorja – pripomočki:

  • električni mešalec
  • tehtnica
  • žlica
  • lopatka
  • 3 sklede
  • 1 skodelica
  • pekač mere 35 cm x 21 cm
  • peki papir

Sočne kokosove rezine brez moke in sladkorja – sestavine:

Sestavine zadoščajo za pekač mere 35 cm x 21 cm

Biskvitno testo

  • 180 g kokosove moke
  • 300 g sukrin sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 4 jajca (beljak sneg)
  • 200 ml mleka
  • 100 ml olja
  • par kapljic rumove arome
  • 2 žlici kakava

Nadev:

  • 1 l mleka
  • 4 do 5 žlic sukrin sladkroja
  • bourbon vanilija
  • 5 zvrhanih žlic mandljeve moke
  • 130 g kokosove moke (grobo naribane)

Premaz:

  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • 2 žlici sukrin sladkorja
  • 4 žlice grobo mlete kokosove moke

Nasvet
Namesto kokosove in mandljeve moke lahko uporabite pšenično belo moko in namesto sukrina, klasičen bel oz. rjavi sladkor.

Sočne kokosove rezine brez moke in sladkorja – postopek:

Pripravimo si vse sestavine. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg, kateremu postopoma dodajamo sukrin sladkor.

socne-kokosove-kocke-brez-moke-in-sladkorja-1V beljakov sneg postopoma umešamo rumenjake, rumovo aromo in bourbon vanilijo. Nato dodamo še mleko in olje.

socne-kokosove-kocke-brez-moke-in-sladkorja-2Na koncu primešamo suhe sestavine – kokosovo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom. Če se nam zdi, da je testo pregosto, enostavno dolijemo še mleko.

socne-kokosove-kocke-brez-moke-in-sladkorja-3Testo razdelimo na dva dela. Svetlo testo poravnamo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Ker se kokosova moka vseeno drugače obnaša kot pšenična, se vam mogoče ne bo pustila lepo razporediti po pekaču. Predlagam, da to storite kar z roko, z lahkoto bo enakomerno poravnano. Damo peči v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija za 10 minut.socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-4Drugemu delu testa primešamo 2 žlici grenkega kakava. Če je pregosto, dolijemo mleko. Tule na sliki je že malo pregosto, namreč kokosova groba moka popivna tekočino in nabrekne. Zato po potrebi dolivamo mleko.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-5V lonec pristavimo mleko, kateremu smo dodali bourbon vanilijo. Kuhamo na nizki temperaturi, da se nam ne prismodi.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-6V 300 ml hladnega mleka, ki smo ga odvzeli mleku, ki se že kuha, zmešamo sukrin sladkor, kokosovo moko in mandljevo moko. Mandljevo moko si lahko naredimo sami, tako da mandlje zmeljemo v moko. V ta namen kupimo že olupljene mandlje.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-7Ko mleko zavre, primešamo kokosovo mešanico in kuhamo podobno kot puding. Ob nenehnem mešanju naj vre toliko časa, da se krema zgosti. Po potrebi dodamo še mandljeve moke.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-8Predhodno pečen biskvit nežno premažemo s kremo. Kreme ne vlivamo iz višine, da nam ne bi potonila v biskvit. Kremo čimbolj enakomerno poravnamo in na vrh nežno premažemo še čokoladni biskvit.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-9Poravnamo in damo peči v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija za cca. 40 minut. Preverimo z zobotrebcem.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-10Pečeno pecivo naj čez noč odleži v pekaču. Naslednji dan ga na pladenj obrnemo okoli, tako da bo temen del spodaj in svetel zgoraj. V skodelici zmešamo 2 zvrhani žlici kisle smetane in 2 žlici sukrin sladkorja ter premažemo po zgornjem delu biskvita. Ta premaz da pecivo prav poseben okus in svežino. Preko potrosimo kokosovo grobo mleto moko.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-11Prijetno sladkanje!

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-13

Pecivo je zelo sočno in težko se ustaviš pri enem kosu.

socne-kokosove-rezine-brez-moke-in-sladkorja-14

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor