Sočne bounty rezine
Print Friendly, PDF & Email

Sladica, ki obljublja okus čokolade in kokosa, je sladica kateri se malokdo s težavo upre. Sočne bounty rezine so tako zelo sočne in slastnega okusa, da kar kličejo po več …

 

Sočne bounty rezine – pripomočki:

  • tethtnica
  • električni mikser
  • posoda za mešanje
  • kozica
  • žlica
  • pekač mere 37 x 24 cm
  • peki papir

Sočne bounty rezine – sestavine:

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 200 ml vode
  • 200 g gladke moke
  • 4 žličke črnega nesladkanega kakav
  • 1 pecilni prašek
  • 1 rumov vaniljev sladkor

Preliv:

  • 400 do 500 ml mleka

Krema:

  • 900 g kisle smetane
  • 250 g maskarpone sira
  • 6 zvrhanih žlic kokosove moke
  • 20 g želatina fix (oz. po potrebi)
  • 5 do 6 žlic sladkorja v prahu

Preliv:

  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g črne čokolade

Sočne bounty rezine – postopek:

V skledo za mešanje ubijemo jajca in dodamo sladkor in rumov vaniljev sladkor ter vse zmešamo v kremno zmes.

Namig
Če nimamo rumovega sladkorja, uporabimo navaden vaniljev sladkor in 100 ml vode zamenjamo s 100 ml ruma.

Nato prilijemo mokre sestavine in premešamo in zatem še vse suhe ter temeljito premešamo.Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso za biskvit. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj Celzija, klasična peka,  cca. 40 minut oz. odvisno od pečice.Ko je biskvit pečen, še vročega prelijemo s 400 do 500 ml mleka in pustimo, da se popolnoma ohladi.Za kremo zmešamo kislo smetano, kateri dodamo maskarpone sir in kokosovo moko. Če želimo bolj kompaktno kremo, primešamo še želatino fix in na koncu še sladkor v prahu. Mešamo z žlico ali lopatko na rahlo, da krema obdrži trdoto. Ko bomo kupovali kislo smetano, izberemo polnomastno in tisto, ki je zelo čvrsta. Če se nam zdi, da krema ni dovolj čvrsta, lahko dodamo še kokosovo moko.Kremo enakomerno premažemo čez ohlajen biskvit.V kozici segrejemo sladko smetano in ji dodamo črno čokolado. Ko je smetana dovolj segreta (ne sme zavreti), kozico odstavimo od ognja in mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi. Ko se čokoladni preliv nekoliko ohladi, ga prelijemo čez smetanovo kremo. Čokoladni preliv ne poravnavamo z žlico, temveč ga z nagibanjem pekača samo enakomerno prelijemo.  Pekač za par ur postavimo v hladilnik.Postrežemo ohlajeno. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 38 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor