Slastne bananine rezine
Print Friendly, PDF & Email

Okus banane je običajno všeč vsem generacijam. Slastne bananine rezine vam obljubljajo še več, poleg izrazitega okusa banane, bodo pričarale še slastne čokoladne bananice.

slastne-bananine-rezine-2Slastne bananine rezine – pripomočki:

  • električni mešalec
  • žlica
  • lopatka
  • 2 skledi za mešanje
  • pekač za srnin hrbet (ali kateri drugi)
  • še en pekač
  • peki papir

Slastne bananine rezine – sestavine:

Pekač za srnin hrbet mere 28 cm x 10 cm

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 2,5 žlici sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 180 ml olja
  • 2 žlici ostre moke
  • 1 slabo čajno žličko jedilnega škroba (Gustin)
  • 1 žlico kakava
  • 1/2 pecilnega
  • ščep soli

Nadev:

  • 1 Gallete vanilij puding brez kuhanja
  • 450 ml mleka
  • 200 g zmehčanega masla
  • 9 čokoladnih banan Casali

Slastne bananine rezine – postopek:

Jajci ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Beljake s ščepcem soli stepemo v kompakten sneg. Stepamo na največji hitrosti.

slastne-bananine-rezine-3Nato stepemo rumenjaka s sladkorjem, vanilij sladkorjem, da nastane pena in nato prilijemo še olje. Dodamo moko, škorb, pecilni in kakav.

slastne-bananine-rezine-4Nato v maso rahlo umešamo sneg beljakov in povežemo.

slastne-bananine-rezine-5Del mase vlijemo v namaščen pekač za srnin hrbet, drugi del mase pa razporedimo v drugem pekaču, v obliki približne velikosti zgornjega dela pekača za srnin hrbet, ker drugi del bo služil kot podlaga. Oba pekača pečemo istočasno v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj Celzija cca. 15 minut.

slastne-bananine-rezine-6Pečen biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Ko je biskvit popolnoma hladen, se lotimo kreme in sicer vanilijev puding brez kuhanja stepemo po navodilu iz vrečke, s to razliko, da doziramo cca. 50 ml manj mleka. Ko je puding dovolj gost, primešamo zmehčano maslo.  In na koncu primešamo še 2 veliki žlici bananine arome.

slastne-bananine-rezine-7Sedaj vzamemo pekač za srnin v hrbet. Ker sem tole pecivo delala prvič, sem se seveda nekaj naučila, namreč kasneje sem imela zelo velik problem, da sem pecivo lahko stresla iz pekača, čeprav sem pekač predhodno namastila, je vseeno bil zelo velik problem, kajti krema nikakor ni hotela odstopiti. Zato priporočam, da iz pekača vzamete biskvit in podložite kuhinjsko pvc folijo, nato biskvit položite nazaj in nanj prelijete polovico kreme. Nato razporedite čokoladne banane. Ko sem pecivo rezala, sem ugotovila, da bi čokoladnih banan lahko dala več in da jih je krema potisnila na stran. Na banane rahlo razporedite še drugi del kreme.

slastne-bananine-rezine-8Na vrh kreme položite drugi del biskvita. Vse skupaj naj počiva v hladilniku vsaj 4 ure ali še bolje čez noč.

slastne-bananine-rezine-9Če smo podložili kuhinjsko pvc folijo, bomo pecivo zlahka dobili iz pekača. Ohlajeno pecivo zaradi čokoladnih bananic režemo z nazobčanim nožem (nož za kruh). Prijetno sladkanje!

slastne-bananine-rezine-1

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor