Sladki zobotrebci – čokoladne bananice
Tako enostavna sladica, a tako dobra in zanimiva za oči, to so sladki zobotrebci ali čokoladne bananice. Obožujejo jih vsi, od otrok pa do najstarejše populacije. Edina slaba stran pri njih je, da se z njimi ni mogoče sladkati takoj, ampak jih moramo pustiti na hladnem vsaj preko noči, še bolje pa en cel dan, da se res prepojijo in okusi povežejo.
Pripomočki za sladke zobotrebce – čokoladne bananice
- zobotrebci (približno 40 komadov)
Sestavine za sladke zobotrebce – čokoladne bananice
Za približno 40 sladkih zobotrebcev:
- 250 g biskvitnih piškotov
- 4 večje banane
- 100 g mletega kokosa
Preliv:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g masla
- 50 ml sladke smetane
Postopek za sladke zobotrebce – čokoladne bananice
Piškote (najlažje je delati s polokroglimi biskvitnimi piškoti) na sredini prepičimo z zobotrebcem tako, da je zaobljeni del piškota na vrhu. Banano olupimo in narežemo na rezine debeline med 0,5 in 1 cm.
Kjer je ploščati del piškota, sedaj napičimo rezino banane in jo stisnemo do piškota.
Nato na spodnji del (zaključek) zopet napičimo piškot s strani, da se ravni del dotika banane.
To naredimo z vsemi piškoti. Nato raztopimo čokolado, kateri smo dodali maslo in sladko smetano (ne sme biti rastlinska). Čokolado raztopimo nad paro, ali pa prvo segrejemo smetano za stepanje z maslom in v to nalomimo čokolado ter mešamo do gladke strukture.
Sladke zobotrebce – čokoladne bananice sedaj pomakamo v tekočo in svetlečo čokolado ter jih odlagamo na pripravljene krožnike, katere smo prekrili z mletim kokosom. Tako bodo sladki zobotrebci lepo stali, se ne bodo prevračali, kokos pa bo vsrkal odvečno čokolado.
Sedaj pa smo prišli do najtežjega dela: sladke zobotrebce – čokoladne bananice moramo vsaj za čez noč postaviti na hladno. Da se piškoti zmehčajo in okusi povežejo.
Prijetno sladkanje! 😊