Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem
Print Friendly, PDF & Email

Ta sladica v kozarcu, grški jogurt s kakijem je resnično zelo enostavna za pripravo, saj vam bo priprava, če ste nekoliko bolj spretni, vzela 5 minut, sicer 10 minut in že se boste lahko sladkali, saj sladico lahko postrežemo takoj, brez čakanja. Seveda pa jo lahko pripravimo tudi vnaprej in jo postrežemo kasneje.

Le nekaj preprostih sestavin in odlična sladica s pridihom jeseni je tu.

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Pripomočki za grški jogurt s kakijem

  • 4 servirni kozarci (cca. 2,5 dl)
  • palični mešalnik

Sestavine za grški jogurt s kakijem

Za 4 sladice v kozarcu:

  • 500 g grškega jogurta
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 2-3 zreli kakiji (cca. 500 g)
  • 1-2 žlici ruma (če bodo jedli otroci, izpustite)
  • 3 ščepi mletega cimeta
  • malo čokoladnih ostružkov (po želji)

Priprava sladice v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Grški jogurt damo v večjo posodo, mu dodamo zavojček vaniljevega sladkorja, in premešamo, da se sestavini združita. Vaniljev sladkor lahko nadomestite s pol čajne žličke vanilje v prahu ali žlico vaniljevega ekstrakta.

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Kakije umijemo, osušimo, odstranimo kožico (če vas ne moti, jo lahko pustite). Dodamo žlico ruma (ali dve), 2-3 bogate ščepe mletega cimeta in s paličnim mešalnikom spasiramo.

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Sedaj nam ostane le še to, da sladico, grški jogurt s kakijem, nadevamo v kozarce. Najprej s pomočjo žlice v vsak kozarec damo cca. 4 žlice grškega jogurta. Čez damo še 4-5 žlic kakija. Po želji čez posujemo malo nastrgane čokolade ali pa zdrobimo en npr. maslen piškot in ga potrosimo po sladici (piškoti potrosite tik pred postrežbo).

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Sladico v kozarcu, grški jogurt s kakijem, lahko postrežemo takoj, še bolje pa bo, če jo za nekaj časa postavimo v hladilnik in postrežemo kasneje, ko se bodo okusi še bolje povezali. Tako preprosto, a tako zelo dobro. Pripravite to sladico tudi vi in se sami prepričajte, kako lepo se ujameta grški jogurt in kaki.

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Ideja ...

Uporabite lahko tudi zelo zrel kaki vanilja, ki je že povsem mehak. Grški jogurt pa bi šlo nadomestiti tudi z okoli 300 ml stepene sladke smetane. In, če slučajno pri roki nimate kakija, imate pa jabolka, na malo masla skupaj s cimetom in malo sladkorja počasi do mehkega prepražite olupljena in na koščke narezana jabolka (2-3) in pustite, da se ohladijo, nato pa ohlajene koščke jabolk dodajte na grški jogurt in postrezite.

Sladica v kozarcu: grški jogurt s kakijem

Prijetno sladkanje!

Ljubitelji sladic v kozarcu poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor