Raffaello v kozarčku z malinami
Print Friendly, PDF & Email

Raffaello kroglice, sladka smetana, maline, vanilja … Hitro, enostavno v le nekaj korakih bomo pripravili ta enostaven posladek, ki sem ga poimenovala Raffaello v kozarčku z malinami. Nežna krema, ki ni (pre)sladka, v kombinaciji s svežino malin poskrbi, da sladica ni težka in nas ne obteži.

Pripomočki za Raffaello v kozarčku z malinami

  • električni mikser
  • dresirna vrečka ali PVC vrečka (ni obvezno)
  • kozarčki

Sestavine za Raffaello v kozarčku z malinami

Za 4 porcije:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • ščep vanilje v prahu (lahko tudi 1 vaniljev sladkor)
  • 100 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 10 Raffaello kroglic + 2 za okras

Po želji:

  • malo čokoladnih ostružkov ali naribane čokolade

Priprava Rafaella v kozarčku z malinami

Če imamo zamrznjene maline, jih preden se lotimo Raffaello kreme, odmrznemo. Najbolje je, če jih polagamo na krožnik ali pladenj, ki smo ga obložili s papirnato brisačko. Tako bo brisačka popivnala odvečno tekočino, ki bo nastala pri odtaljevanju, mi pa bomo dobili lepe maline.

a Raffaelo kremo v posodo vlijemo sladko smetano, ji dodamo ščep vanilje v prahu (ali vaniljev sladkor) in smetano čvrsto stepemo.

Raffaello kroglice damo v vrečko in jih zdrobimo. Lahko kar z roko potolčemo po njih, jaz sem si pomagala z valjarjem in z njim nekajkrat potolkla po kroglicah, da so se zdrobile. Zdrobljene kroglice dodamo sladki smetani in jih vmešamo.
Raffaello kremo sedaj denemo v pvc ali dresirno vrečko. Če tega nimamo, lahko kremo v kozarce nadevamo tudi s pomočjo žlice.

Pripravimo si kozarce, maline in kremo. Če bomo kremo v kozarce brizgali, pazimo, da je luknja (ali nastavek) na koncu dovolj velika, da bodo šli skoznjo koščki Raffaella v kremi.

Na dno vsakega kozarca damo nekaj malin. Čez nabrizgamo kremo in čez kremo položimo preostanek malin (pri čemer pa si 4 maline prihranimo za konec).

Čez maline na kremi ponovno nabrizgamo Raffaello kremo in zaključimo tako, da na vrh položimo po eno malino in po želji še pol Raffaello kroglice, ki jo z ostrim nožem prerežemo na pol.

Ljubitelji čokolade pa si lahko čez posujete še malo nastrgane čokolade, ki se sladici v kozarcu lepo poda, ni pa obvezna.


Postavimo v hladilnik (za vsaj 20 minut, še bolje dobro uro) in že se lahko posladkamo. Če tega časa nimamo, lahko sladico postrežemo tudi takoj. A če bo malce ”postala” se bodo okusi v kremi lepše povezali med seboj.

Ljubitelji sladic v kozarcu poskusite tudi:

Za še več idej za sladice v kozarcu pa si poglejte: 60 najslajših receptov za sladice v kozarcu.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor