Čokoladno – malinov kaos v kozarcu
Čokoladno – malinov kaos v kozarcu je sladica, ki je v moji kuhinji nastala povsem spontano. Iz želje, po nečem sladkem, a pomanjkanju volje po dolgotrajnem pripravljanju sladice. 🙂 Uganili ste, sladica je pripravljena zelo hitro in predvsem enostavno. Njen okus pa … ravno pravšnja kremna tekstura čokoladne kreme v kombinaciji s svežino malin. Potrebujemo le 6 sestavin, 4 steklene kozarčke ter dobrih 10 minut časa (+30 minut za ohlajanje) in že se lahko sladkamo.
Pripomočki za čokoladno – malinov kaos v kozarcu:
- 4 servirni kozarci
- 2 jedilni žlici
- 1 čajna žlička
- kuhinjska tehtnica
- blender ali palični mešalnik
- plastična posoda
- metlica za stepanje
Sestavine za čokoladno – malinov kaos v kozarcu
Za podlogo:
- 4 Milka piškoti s čokoladnim mousse polnilom (lahko tudi izpustite)
Za malinov preliv:
- 250 g malin (12 malin vzamemo stran za okrasitev)
- 1/2 čajne žličke limoninega soka
- 1 jedilna žlica mletega sladkorja
Za čokoladno kremo:
- 250 g mascarpone sira
- 50 g kremnega sira (ABC ali Philadelphia)
- 4 velike žlice Nutelle
Postopek priprave čokoladno – malinovega kaosa v kozarcu:
Naredimo čokoladno kremo. V večjo posodo damo mascarpone sir, kremni sir (v kolikor ga nimate, ga lahko izpustite), 4 polne žlice Nutelle in dobro premešate s pomočjo metlice za stepanje (lahko pa tudi kar z žlico).
Za malinov preliv potrebujemo maline, mleti sladkor in malo limoninega soka. Maline, v kolikor uporabljate zamrznjene, najprej odtalite in od celote stran vzamete 12 malin, ki jih bomo potrebovali za dekoracijo. Nato pa damo maline, sladkor in 1/2 čajne žličke limoninega soka v blender (ali posodico paličnega mešalnika) in zmiksamo v gladko zmes.
Pripravljeno. Sedaj si pripravimo le še 4 kozarce, čokoladno kremo, malinov preliv, 2 jedilni žlici in 4 Milkine piškote ter cele maline za dekoracijo.
Na dno vsakega kozarca položimo po 1 Milikin piškot polnjen z čokoladno mousse kremo.
Čez piškote s pomočjo žlice prelijemo malinov preliv (cca. 2 jedilni žlici preliva na kozarec).
Čez malinov preliv damo čokoladno kremo. Lahko jo nadevamo kar z žlico, lahko pa se poigrate tudi z dresirno vrečko in kremo nabrizgate na malinov preliv. Jaz sem kremo nadevala kar z žlico.
Tako, sedaj vse skupaj le še dekoriramo in čokoladno – malinov kaos bo pripravljen. Na vrh čokoladne kreme v vsakem kozarčku damo po 3 maline. Po želji lahko posujete še z malo naribane bele (za kontrast) ali mlečne čokolade, posujete mandljeve lističe ali pa vse skupaj pustite okrašeno le z malinami. Ali si izmislite kaj svojega. 🙂
Za vsaj 30 minut postavimo v hladilnik, da se vse skupaj malo ohladi, strdi in se okusi prepletejo med seboj.
Sladico postrežemo dobro ohlajeno.
Prijetno sladkanje!