Skutine miške
Miške so ena tistih slaščic po katerih nam zaigra srce. Puhaste in slastne. Skutine miške so zelo okusna različica le-teh, s tem da so nekoliko bolj sočne in prav tako odličnega okusa. Poskusite in pripravite skutine miške, priprava ni težavna in ne bo vam vzela veliko časa.
Skutine miške – pripomočki:
- štedilnik
- ponev ali kozica za cvrtje
- lopatica za pobiranje cvrtja
- kuhinjske brisačke
- skleda
- žlička
- električni mešalnik
- skleda ali krožnik za odlaganje
- kuhinjska tehtnica
- merica za tekočine
Skutine miške – sestavine:
- 300 g moke
- 250 g pasirane skute
- 70 g sladkorja
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- naribana limonina lupinica pol limone
- ščepec soli
- 2,5 dl mleka
- vanilin sladkor
Potrebovali bomo še:
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu za posip
Skutine miške – postopek:
V skledo stresemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek, ter premešamo. Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za skutine miške, ter z električnim mešalnikom maso dobro premešamo, ostati ne sme nobega grudica.
Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo toliko olja, da prekrije cca. 2 cm višine kozice. Počakamo, da se olje segreje. nato z žličko v olje kapamo kupčke, lahko delate manjše ali večje, odvisno od tega kakšne miške so vam bolj všeč.
Temperatura olja naj ne bo previsoka, zato vam priporočam, da ogenj, med peko malenkost znižate. Miške z obeh strani zapečemo do zlato rjave barve.
S pomočjo lopatice za pobiranje cvrtja, jih odlagamo na krožnik, ali v skledo obloženo s kuhinjskimi brisačkami. Ko se nekoliko ohladijo, jih posipamo s sladkorjem v prahu.
Nom nom in dober tek!
-Balubah