Rumove palčke
Print Friendly, PDF & Email

Rumove palčke ali ploščice dišijo po časih, ki so minili. Vrnejo nas v preteklost. Najbolj jih zaznamujeta vonj ruma in kave. Svežino doda limonina lupinica. Maso samo oblikujemo in sušimo v pečici na nizki temperaturi.

 

Pripomočki za pripravo rumovih palčk

  • valjarček za tičino maso

Sestavine za pripravo rumovih palčk

  • 140 g orehov
  • 100 g krušnih drobtinic
  • 100 g sladkorja
  • 100 g čokolade v prahu
  • 2 rumenjaka
  • žlička kave
  • 0,5 dl ruma
  • limonina lupinica
  • 2 žlički vanilijeve paste Bam (po izbiri)

za premaz

  • 2 beljaka
  • 2 žlici sladkorja
  • sok ene limone

Postopek priprave rumovih palčk

Čokolado v prahu zmešamo z rumom. Ostale sestavine za maso odmerimo in postavimo v primerno skledo. Vse skupaj premešamo. Če vanilijeve paste ne dodajamo, odvzamemo žlico beljaka, da pridobimo malenkost mokrote za oblikovanje mase. V drugi posodi zmešamo beljake v trd sneg. Vmes dodamo sladkor, na koncu pa sok limone.

Pripravimo si pladenj s peki papirjem in nanj postavimo maso. Maso s pomočjo valjarčka ali prstov, če ste dovolj spretni, raztegnemo v pravokotnik, debeline 0,5 cm.

Po masi namažemo stepene beljake, verjetno bo nekaj premaza ostalo. Razrežemo na palčke. Pečico ogrejemo na 110 stopinj Celzija in rumove palčke sušimo 30 minut.

Ko vzamemo rumove palčke iz pečice, jih pustimo, da se ohladijo in beljakov premaz zakrkne. Nato pa veselo sežemo po njih. Naj tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor