Preliv za sladoled - OblizniPrste.si

Preliv za sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Ali imate radi sladoled? Mu želite izboljšati okus in videz z dodajanjem preliva? Če je odgovor pritrdilen, potem sledite temu receptu. Je odličen posladek po kosilu in nepogrešljiv, ko se pojavijo nenapovedani obiski.

Preliv za sladoled po tem receptu je odličnega okusa, zadostuje za 4 porcije  in je pripravljen v 15 minutah. Za preliv sem izbrala gozdne sadeže, vi pa lahko uporabite tudi drugo zamrznjeno sadje po lastnem okusu. Preliv za sladoled naredimo lahko tudi iz svežega sadja, ki smo ga pobrali na vrtu ali kupili na tržnici. V primeru, da se odločite za sveže sadje je med kuhanjem preliva potrebno dodati sveže iztisnjen sok ene limone.

Pripomočki za pripravo preliva za sladoled:

  • manjša posoda za kuhanje
  • kuhalnica
  • električni ali plinski štedilnik
  • velika jušna žlica

Sestavine za pripravo preliva za sladoled:

Količina preliva zadostuje za 4 -5 porcij

  • 250 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 3 velike jušne žlice rjavega sladkorja
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja

In še:

  • iztisnjen sok ene limone v primeru, da uporabljate sveže sadje

Preliv se najbolje poda k vaniljevemu sladoledu, zato priporočam uporabo le tega.

Postopek priprave preliva za sladoled:

V posodo za kuhanje damo zamrznjene gozdne sadeže in jo postavimo na štedilnik in zavremo na močnem ognju.

Ko sadeži zavrejo, dodamo 3 velike jušne žlice rjavega sladkorja, dve vrečki vaniljevega sladkorja in sok sok ene limone v primeru, da ste uporabili sveže sadje.

Nekoliko zmanjšamo temperaturo na  štedilniku in v odprti posodi za kuhanje pustimo, da sestavine kuhajo še 10 minut.

Med tem časom sestavine večkrat premešamo. Po poteku tega časa posodo odstranimo z ognja in jo pustimo, da se nekoliko ohladi.

V sladoledne posodice serviramo želeno količino sladoleda in ga prelijemo s še toplim prelivom za sladoled.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor